hur man åldras framgångsrikt

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-04-25
Följande information erhölls genom att intervjua äldre kvinnor som lever med kroniska sjukdomar. Det finns lite för alla oss här

Du behöver :
mycket hjärta och vilja att gå den gå även när du inte känner för det
. .


1 .
som du själv
"Det som kvinnor behöver göra är att arbeta på sin självkänsla . Eftersom när du får din självkänsla , kan du skriva om dig själv . " Janise
självförtroende visade upp starkast över berättelser i denna grupp av kvinnor som en ledtråd för framgångsrikt åldrande . Det är nära kopplat till de mogna och föränderliga tidlösa själv de uppvisar . Att tycka om dig själv du måste veta själv . Sedan kan du skriva om dig själv , som Janise berättar . När Emelia säger hon till slut lära sig att vara sig själv för Gud hon visar att hon känner stark känsla av självuppskattning . Hon säger , " Och livet inte ens gör ont när du inte är orolig för snygg och att vara bäst på allt och jämföra dig med andra och tro att du är inte lika bra som andra och inte lika begåvad . " Jessie och Margy utropa : "Jag har tro på mig . " Frances och Ellen är stolta över deras prestationer . Trettondagen självkänsla förmedlas av Maria i hennes berättelse om att vara i Alanon möte och plötsligt känslan överväldigande glädje över allt som någonsin hade hänt henne i livet , den gode, den onde och den fule . Eftersom det hela ledde till att hon är den person hon var i det ögonblicket .
2 .
Just Do It!
"Du är inte lite hjälte , du bara gör det som är före dig. Gud kan visa mig hur , men det är upp till mig att ta hand om mig . " Margy

Återigen , den attityd som ansvar för sig själv och sätta den ena foten framför den andra , som Frances reläer göra " en sak i taget ", dyker upp i alla utskrifter mot genomförande av mål . Att leva med de risker för deras kroniska sjukdomar kräver detaljerad planering , hänsyn och flexibilitet . Varje kvinna läckerheter i vistas upptagen , vara användbara , och behövs. Izzy och Ellen säger inte tänker på det , bara göra det , i fråga om åldrande och lever med kroniska sjukdomar. Janise berättade om att plocka ut vad hon kommer att bära på hennes begravning . Det är en no nonsense inställning till livet men det är också en spännande upptäckt processen som de varje låter sig sätta gränser och ta tid för att göra egenvård i denna föränderliga skede av livet .
3 .

hitta kreativa Outlet
"Vi hade en massa små kattungar och de skulle stå där uppe och det finns inget sötare än små kattungar . Jag minns att jag tänkte , titta på dessa små katter hjälper till att dra mig igenom . Du behöver lite mental stimulans för att hjälpa dig genom dagen . . . tittar de små kattungar tumla och leka och lära sig att klättra . Det handlar om glädje, skratt och kreativitet . " Frances

Creative utloppet är en bro mellan glädje, skratt och kärlek för denna grupp av kvinnor . Frances har lärt sig att även när hon inte kan göra henne juvel arbete , kan hon hitta kreativa utlopp tittar kattungar lek och upptåg . Hon hittar större glädje i undervisning juvel skärning och avtäckningen av studentens första mousserande pärla . Jessie berättar om sin inspiration att vara i trädgården och hennes tröst att vara i hennes musik . Båda erbjuder olika sätt för sin kreativitet. Janise är att sätta ihop ett hantverk pjäs som symboliserar hennes liv och använder kreativa humor som ett verktyg för positiv relationer. Maria skriver vacker poesi och delar den med andra. Margy delar hennes skrivande i journalistisk strävan. Emelia och Jessie att glädjas åt matlagning och dela det med andra. Ellen kreativa utlopp visas skriftligt mysteriespel middag teater och i hennes reflexer för appretering och fastställande sig upp. Hon är konstverket.
4.
behålla en känsla för humor
"Det sista är att du måste hålla ditt sinne för humor. Om du inte är du klar för. "Izzy

Izzy skrattar när hon minns råd att leva efter fick hon för länge sedan av en husmor i kyrkan. Hon reläer fortsätta att leva med det. Maria identifierade sig med sin mosters humor när hon var flicka och fortfarande tror det är viktigt att leva ett gott liv. Janise identifieras med sin fars humor och även om hon tror att det kan ha spelat en roll i upplösningen av hennes äktenskap, fortsätter hon att tro att det är en viktig del av hennes liv. Hon berättar att använda humor för att skapa förbindelse med hennes läkare. När man talar om döden och slutet på denna del av hennes andliga resa hon berättar ett skämt, "Ja, jag såg Michael Cain häromdagen. Jag älskar att citera hans [skämt]. Han tog sin kemtvätt till tvättstugan och det kom tillbaka och hade en liten lapp på den och den sade: "Vi beklagar att returnera varor som inte är perfekt. "
5.

hålla öppet till Adventure
"Du måste hålla lärande. När du slutar att lära ditt liv inte komma på rätt. "Jessie

Jessie visar en otrolig vilja att lära sig att använda datorn genom att gå en misslyckad dator klass två gånger. Hon skrattar muntert när hon berättar att använda en ordbok för att lösa "tvister" i hennes vecka i SCRABBLE (som spelas på franska!) Med sin präst. Frances påminner hennes mors entusiasm för livet trots att leva med en kronisk hälsotillstånd och säger: "Det slags sidospår sin sjukdom. " Hon har en iver att lära sig mer om universum och hur det fungerar, och som Maria dröm om hennes besök till sina vänner ranch är äventyr finns i vandrar i öknen. Janise tar henne terminal sjukdom och väljer att vända den till en upplysande resa för att " komma åt " hennes andliga lärande . Emelia flyttar långt från familj och vänner till Arizona . Hon går andlig tillväxt reträtter , lektioner college och drömmer om olika sätt att besöka en annan fjärran land om det är i Guds plan . Ellen finner äventyr i att genomföra och organisera samhället evenemang . Izzy är redo att resa till Skottland .
6 .
Tjäna andra
"Är du fruktansvärt trött på spela liten flicka , trötta , missmodiga och sjuka ?
Jag ska berätta de vackraste spelet i världen , göra något för någon snabb . "Maria

Medan en känsla för service visade upp hela livshistorier för dessa kvinnor, blev Maria i särklass starkaste förespråkare. Hon säger, "Jag är en stor en för service. Jag tror att du måste ge och du får alltid mer än du någonsin kan ge. Alla kan göra något och jag har inte mycket tålamod för dem som inte gör det. "Emelia är volontären programchef för ett organ som tjänar landsbygden äldste tillhandahålla grundläggande tillbaka upp tjänster för att stödja självständighet, värdighet och livskvalitet. Margy finner frid i att göra kontorsarbete för hennes kyrka. Jessie spelar orgel på henne kyrkan varje söndag. Frances är en del av ett nätverk av äldre kvinnor som lever i de mest avlägsna landsbygden som har en tyst överenskommelse att hålla utkik efter varandra. Izzy tjänar med den blinde centrum, lejonets klubb, altaret guild i kyrkan, och ger enskilda transporter för lokala Homebound äldste till läkarbesök. Ellen tjänar i Moose Lodge och olika samhällsorganisationer.

Tips och varningar


 • Alla kvinnorna i denna studie indikerar överenskommelse som låg risk för sjukdom och liknande funktionshinder , som John Rowe och Robert Kahn (1998) mandat i sin definition av framgångsrikt åldrande är att önska. Ändå finner de ofta att kampen och strid lära sig att leva med sin kroniska sjukdomar är en resa till djupare förståelse av sig själva och världen omkring dem . De är medvetna om och agera på kost och motion som ett medel för utjämning det nödläge som råder i samband med kroniska sjukdomar de lever med . De ser det som ett medel för egenvård som kommer till uttryck i deras förmåga att dela sin visdom och gåvor med deras omgivning . Det MacArthur Study missar dessa pekare till den verkliga innebörden av framgångsrikt åldrande .
 • hög mental och fysisk funktion är representerade i dessa kvinnors möjligheter att möta livets utmaningar och göra det bästa de kan , oavsett vad . Den ena foten framför den andra . De gör bara det ! Men de gör det inom sin egen kapacitet under den ständigt föränderliga tidlösa själv motivation att kreativa företag , humor , är öppen för äventyr , och i att tjäna andra , oavsett graden av funktionshinder . Genom den förändrade tidlösa jaget och dess aktiva engagemang med livet kvinnorna i denna studie har funnit att det är värt det och det är okej att ta time-out för sig själva när de behöver . Men även i sin ensamhet de bedriver aktivt med resan om en återgång till själv . . . ända fram till slutet .
 • Slutsatserna av denna forskning är att motiven för framgångsrikt åldrande som dessa äldre kvinnor på landsbygden lever med kroniska sjukdomar passar den definition som MacArthur Study forskare . Resultaten som presenteras häri tillföra dimensioner till definition är dock i fråga om de sociala och kosmiska anslutningar som Cole (1992 ) efterlyser genom resan av den förändrade tidlösa jaget. Motiven erbjuda vägar till lärande för var och en av oss mot en fylligare och mer komplett liv . Som är framgångsrik bor , i alla åldrar under några omständigheter. Ja, dessa kvinnor lära sig att planera och hjälpa samhället att planera för att lära sig som David Featherman , Jacqui Smith , och James Peterson (1990 ) föreslår , men de inte ser sig själva som en produkt av ovanliga fysiska , psykiska eller beteendemässiga funktion . De erbjuder endast en vision , en undervisning , och det är , att vi alla har en låt av framgångsrikt åldrande inom oss . Vi är kvar att upptäcka det för oss själva .


 • Previous:nothing Next:hur man börja gå för ditt liv

  Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om ett barn med många allergier
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
 • hur man börja gå för ditt liv
 • hur man åldras framgångsrikt
 • hur man använder kontakter
 • östrogenets roll i myom
 • hur man väljer äldre övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com