östrogenets roll i myom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-17
Kvinnor har ofta myom och vet inte ens det. Muskelknutor kan vara en icke-fråga för vissa, men om de blir för stora de kan skapa problem och måste tas bort

Östrogen

Mayo Clinic förklarar att en kvinnas könshormonet östrogen stimulerar utbyggnaden av en kvinnas livmoderslemhinnan. Detta sker som förberedelse för graviditet men det verkar också för att uppmuntra tillväxten av muskelknutor.

Identifiering

Fibroider innehåller mer östrogenreceptorer och östrogen än göra normala livmodern muskelceller .

klimakteriet

När östrogennivån sjunker vid menopaus , Myom minska , konstaterar Mayo Clinic , vilket visar att det finns ett samband mellan östrogen och myom .

Peri-Menopause

När östrogen obalans uppstår , och det är för mycket östrogen i förhållande till progesteron , kan detta bidra till fibroid tillväxt , enligt Marcy Homes of Savvypatients. com . Kvinnor som är i närheten av klimakteriet ofta erfarenhet östrogen överbelastning på grund av deras varierande hormoner , som svarar för varför så många peri-menopausala kvinnor utvecklar muskelknutor .

Xenoestrogens

Östrogen är inte ensam helt ansvarig för utvecklingen av muskelknutor . Xenoestrogens , som finns i vår miljö , till exempel tillväxthormon som används för livsmedelsproduktion och bekämpningsmedel , tros bidra till fibroid utveckling . Muskelknutor är mycket vanligare än de var för 20 år sedan , Holmes anteckningar .

Previous:nothing Next:nothing

Relaterade artiklar


 • östrogenets roll i myom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com