Skillnaden mellan östrogen och progesteron

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-08
När kvinnor är unga , deras progesteron och östrogen nivåerna fungerar optimalt, såvida de inte har några specifika medicinsk störning. Det ger dem möjlighet att fysiskt mogna , bli gravid , föda och amma sina barn . Dessa hormoner är nödvändiga för kvinnans hälsa. Om det ena eller det andra är i otakt , kommer du att uppleva obehagliga symtom som värmevallningar , nattliga svettningar, avsaknaden av en menstruation eller för många perioder , viktökning , vätskeretention och en mängd andra möjligheter, bland annat infertilitet .

progesteron

Progesteron förbereder slemhinnan i livmodern så att det är en bra värd för en inopererad ägg . Progesteron tillverkas när du har ägglossning . Om du inte har ägglossning , är progesteron inte produceras och detta kan leda till att du upplever alltför mycket östrogen , vilket kan resultera i otäcka PMS-symptom . Om du har bristfällig progesteron nivåer , kan det vara svårt att bli gravid eller behålla en graviditet .

Effekter

Progesteron gör din stiga kroppstemperatur , vilket är varför kvinnor som försöker att avgöra när de har ägglossning ta deras temperatur . Om de har ägglossning , kommer deras temperaturstegring.

Progesteron orsakar vätskeretention även om det inte gör du upp i vikt som kan östrogen .

Östrogen

Östrogen spelar en avgörande roll i en kvinnans sexuella utveckling liksom hennes reproduktiva förmåga . Östrogen reglerar menstruationscykeln och håller dina ben , blodkärl , hjärta och håret friskt . Det stimulerar vävnad tillväxt och i detta avseende det kan vara problematiskt . Det kan resultera i myom och bröstcancer om det är för mycket östrogen eller för mycket exponering för östrogen eller xenoestrogens som bekämpningsmedel .

ingen östrogen

Om du har en hysterektomi och dina äggstockar tas bort , är du omedelbart i klimakteriet eftersom du inte längre producerar östrogen . Du är sedan i riskzonen för att utveckla hjärtsjukdom , har Alzheimers och osteoporos , enligt Womentowomen. com .

Good och Bad

Progesteron en lugnande effekt på kvinnor medan östrogen har motsatt effekt . Progesteron ökar även libido medan östrogen inte . Östrogen håller din hjärna skarp .

Previous:nothing Next:Barnmorska förfaranden

Relaterade artiklar


 • Hur säker är manlig förbättring droger?
 • hur man åldras framgångsrikt
 • användning av en livmoder dilator
 • ökning av östrogenproduktionen
 • biverkningar av östriol
 • Barnmorska förfaranden
 • hur man kan jämföra bentätheten
 • hur man tar hand om ett barn med många allergier
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com