användning av en livmoder dilator

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-06
Uterus och vagina plaststavar är medicinska instrument, som används för att behandla en rad olika tillstånd hos både män och kvinnor. Plaststavar finns i flera graderade storlekar, och är i allmänhet tillverkade av medicinsk kvalitet plast eller metall

Användningsområden för plaststavar

uterus plaststavar används ofta för att öppna livmoderhalsen. Normalt livmoderhalsen är stängd. Under förlossning den måste öppna till nio centimeter i diameter, så att barnet förs ut ur livmodern och i vagina kanalen. En livmodern dilatatorn kan användas om livmoderhalsen inte har vidgade tillräckligt.

Livmodern dilatatorn kan också användas vid operation och förfaranden öppenvården. Plaststavar av graderade storlekar används för att försiktigt sträcka öppna livmoderhalsen så att medicinska instrument att passera genom och in i livmodern.

Uretral strikturer som kan påverka förmågan att urinera eller sperma, kan ibland behandlas med uterin plaststavar. En tunn dilatatorn kommer att införas i urinröret för att vidga den. Patienterna är också ofta instruktioner om hur du använder plaststavar hemma. En patient urinrör kan också utvidgas med hjälp av en dilator för att undvika återkommande infektioner i urinblåsan och njurarna skador på grund av urin reflux.

Plaststavar används också för att behandla vaginala agenesis, som är avsaknaden av en vagina. Kvinna påverkas av detta tillstånd är född utan vagina. De kan i stället ha en mycket liten öppning eller bara en grop i det vaginala området. Uterin plaststavar används för att försiktigt och gradvis sträcka som öppnas och bildar en vagina.

Vaginism , ett tillstånd som orsakar en åtstramning av bäckenbottenmuskulaturen , kan ofta behandlas med hjälp av plaststavar . Tillståndet kan behandlas med hjälp av en vaginal dilatatorn , som hjälper dig att få kunskap om det inre arbetet i slidan och bäckenbottenmuskulaturen som stöder den. Gradvis större plaststavar används för att hålla musklerna avslappnade och mjuka .

Previous:nothing Next:kan du ge bebisar jordnötssmör ?

Relaterade artiklar


 • mjälte infektioner
 • hur man kan jämföra bentätheten
 • hur man väljer äldre övningar
 • kan du ge bebisar jordnötssmör ?
 • hur man använder kontakter
 • hur man börja gå för ditt liv
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
 • användning av en livmoder dilator
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
 • hur man tar hand om ett barn med många allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com