effekter av dataspel för barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-25
Datorspel är en enorm tjäna pengar industrin genererar $ 21300000000 i försäljning under 2008 , enligt San Francisco Chronicle , och barn utgör en stor . andel av den marknaden . Enligt Kaiser Family Foundation , 83 procent av barnen åldrarna 8 till 18 har ett system datorspel i hushållet . Förekomsten av dataspel i samhället har fört dem under tunga granskning , liksom andra medier jättar ( tv och filmer ) innan det . Forskare har genomfört studier för att undersöka de effekter som datorspel har på barn , och precis som tv och film, har funnit både positiva och negativa effekter .

Aggression

En av de mer framträdande problem att föräldrar och forskare har med dataspel är deras inflytande av våld på barn . Enligt en studie i American Journal of Rättspsykiatri , gick Columbine mördarna en fallande spree eftersom de nekades tillgång till sina datorer . En studie som publicerades i Journal of Personality och socialpsykologi visade att dataspel påverkar kognitiv utveckling hos barn med att grunda aggressiva tankar i hjärnan . Barnen lär sig reagera på verkliga situationer på ett aggressivt sätt genom att spela våldsamma spel . Upprepad exponering leder till förändringar i personligheten . Våld i dataspel är ännu farligare att påverka aggressivt beteende än våldsamma tv och filmer , och är särskilt farligare nu på grund av mer realistiska våldsskildringar . Misskötsel , kämpar i skolan och mer seriösa frågor som överfall och rån har kopplats till höga nivåer av våldsamt dataspel exponering .

Fetma

Barn tillbringar mer tid att spela dataspel än gör något annat i deras liv med undantag för sova . Enligt Kaiser Family Foundation , 30,3 procent av barnen i åldrarna 6 till 11 är överviktiga och 15,3 procent är feta . Tung datorspel användning är direkt relaterad till fetma , enligt forskare från Children 's Hospital i Philadelphia och Universitetssjukhuset Zürich . Dataspel använda sig av en stillasittande aktivitet är omvänt samband med hur mycket tid som ägnas åt fysisk aktivitet . Dr Nicolas Stettler , en pediatrisk nutrition specialist på The Children's Hospital of Philadelphia , säger datorspel användning bör begränsas för att förhindra fetma , som är svår att bekämpa en gång etablerade .

Syn

Enligt en studie vid Tel Avivs universitet, förbättrar datorspel använda synen på barn. Dataspel kraft hjärnans hjärnbarken att anpassa sig till stimuli. Det var en 58-procentig förbättring i motsats känslighet för dem som spelar spel i studien. De kunde bättre diskriminera kontraster i färg och gråskala.

Learning

Dataspel användning kan ha en positiv effekt på inlärning och motorisk färdighet hos barn. Många spel kräver att användaren att lösa problem. Spelar actionspel förbättrar visuell uppmärksamhet, samordning och kontrastkänslighet. Enligt National Institute on Media och familjen, kan dataspel vara mycket pedagogisk. Till exempel, vissa hjälpa barn lära sig att ta hand om sina astma och diabetes. Andra hjälpa barn lära sig matematik och begreppen vetenskap genom att lära dem på ett intressant sätt.

Socialisation

Tvärtemot vad många tror, är datorspel inte är socialt isolera, enligt MIT professor Henry Jenkins. En majoritet av spelare spela med vänner, och en hel del spel har utvecklats speciellt för att spelas socialt. Enligt en rapport i tidskriften International Journal of Computer Game Forskning, datorspel oftast integrerad i vänskapsband. De kopplar faktiskt barn tillsammans och förstärka befintliga obligationer.

Previous:nothing Next:mjälte och skuldra

Relaterade artiklar


 • hur man mäter för foten vilar på en rullstol
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
 • ekonomisk hjälp för tidigt födda barn
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
 • östrogenets roll i myom
 • Barnmorska förfaranden
 • hur man väljer äldre övningar
 • hur man använder kontakter
 • Vilka är orsakerna till ett anbud mjälte?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com