effekter av testosteron

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-27
Testosteron är en typ av hormon som produceras i den manliga kroppen. . Den producerar fysiska förändringar som en normal del av att växa upp, och reglerar särskilda funktioner i kroppen. Det kan producera ett antal oönskade bieffekter också, särskilt när det administreras artificiellt som medicin. Som män växa, testosteron nivåerna ökar, medan det förskott till ålderdom resulterar i en minskning av de totala testosteronnivåer.

Puberteten

När en ung man når puberteten, testosteronnivåer producera den typ av förändringar som vi förknippar med vuxenlivet. Könsorganen växa sig större och testosteron hjälper till att stimulera och öka sexlusten. Ny hårväxt tycks-framför allt i ansiktet och i blygd regionen, men också på rygg, bröst och armar och ben i många fall. Muskelmassa ökar i takt med styrka nivåer, och sprutar tillväxt hända också. Den unge mannens röst kommer att fördjupa och hans adamsäpple kommer att bli mer framträdande. Testosteron hjälper även upprätthålla en mans libido, muskel trophism och mental och fysisk energi under hela sitt vuxna liv.

ålderdom

Under en mans framskridna ålder , droppar testosteron produktion avsevärt . Enligt National Institutes of Health, skapar detta normalt ett antal andra fysiska förändringar , bland annat en minskning av libido och sexuell aktivitet. Hår förändras och håravfall är inte ovanligt . Fysisk energi tenderar att sjunka också, och muskelmassa börjar förtvina . I extrema fall kan den minskade testosteronnivåer ökar risken för hjärt-kärlsjukdom , öka kolesterolnivåer och minska kroppens glykemiska kontrollen . Studier vid University of Texas visar också att sänkta testosteronnivåerna kan spela en roll i kamp-eller-flygning svar: en sänkning av aggression och en mer klar vilja att böja sig för den andras önskningar

biverkningar

. Testosteron kan användas som ett läkemedel för behandling ett antal sjukdomar , däribland några av dem i samband med ålderdom . Enligt National Institutes of Health , kan de innehålla akne break-outs på huden , en ökad sexlust , smärta eller ömhet i tandköttet , håravfall och en bitter smak i munnen . Kvinnor som använder testosteron kan ta på manliga egenskaper , såsom skäggväxt eller en mörkare röst . I vissa fall kan testosteron skapa allvarliga biverkningar, såsom yrsel , andningssvårigheter, en gulfärgning av hud eller blödande tandkött . En patient får några av dessa symtom när du tar testosteron måste rapportera till sin läkare .

Previous:nothing Next:Vad är några hushållens syror & baser ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med väl vatten?
 • hur man väljer äldre övningar
 • Växter & naturliga kosttillskott för klimakteriet symtom
 • hypertoni och genetiska sjukdomar
 • musik och hjärnans utveckling hos små barn
 • användning av en livmoder dilator
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
 • Barnmorska förfaranden
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • kan du ge bebisar jordnötssmör ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com