verktyg för de i rullstol

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-31
Människor i rullstol behöver hjälp för att göra dagliga aktiviteter, till exempel köra bil, trädgård och ibland även äta. Det finns många verktyg på marknaden för att hjälpa dem att uppnå denna nivå av normalitet. Från steglängd grabbers att handreglage på ett fordon, verktyg hjälpa rullstolsbundna människor går omkring en vanlig dag utan att vara alltför beroende av vänner, familj eller vaktmästare.

Rekreation Verktyg

Vid fiske, det finns klämmor som kan fästas på sidan av en rullstol. Den rullstolsbundna personer infogar metspö i den, och då behöver bara en hand för att veva in fisken. För något lite annorlunda, det finns också selar som du kan bära att hålla metspö, och det finns faktiskt stolpar där man kan trycka på en knapp och de kommer rulle fisken i för dig.

Spelar kort är något du kan också göra under tiden i en rullstol. Om du har nedsatt syn eller ett svagt grepp, det finns flera verktyg på marknaden för att hjälpa dig. Automatisk kort shufflers kommer att blanda dina kort för dig, medan en kortinnehavare gör att du kan sprida ut korten i rad för att se dem, utan om dem platt på bordet.

Trädgårdsarbete kan vara en avkopplande aktivitet . Med sin långa handtag , normal verktyg är svåra att använda för rullstolsburna . Det finns verktyg på marknaden som gjorts speciellt för personer i rullstol . Med kortare handtagen, spadar , krattor och hackor bli lätt att använda. Handtagen är tillräckligt långa dock att trädgårdsmästaren inte behöver böja hela vägen ner till marken .

bärkassar

Eftersom folk i rullstol typiskt behöver händerna fria att rulla stolen , är det svårt att hålla saker . Ett mycket användbart verktyg är en väska eller påse att hålla böcker, väskor eller andra föremål som kan behövas när som helst. Väskor är gjorda för att gå antingen under sätet, mellan benen, eller spännas fast på armen av rullstolen. Den bästa typen av väska beror på rörlighet av personen i rullstolen.

Användbara Daglig Verktyg

En manuell rullstol kan vara grov på händerna. Ett par bra vadderade handskar kan skydda händerna. Stoppningen ger personen i rullstolen en bättre, bekvämare grepp, medan det fullständiga tummen täcker skyddar från förhårdnader.

Reachers eller grabbers är praktiskt att ha nära hela tiden. Eftersom personer i rullstol sitta lägre än andra, är det ofta svårt att nå saker. Reachers har ett grepp i slutet, som kan plocka upp föremål stora eller små. Vissa har till och magnetiska ändar för att plocka upp metallföremål. Lätt och ofta hopfällbar, den Grabber är lätt att bära runt med dig i rullstol.

Previous:nothing Next:hur man mäter en tumme stag

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till förkalkning av mjälte ?
 • när ska du kasta ut hand lotion & makeup ?
 • effekter av dataspel för barn
 • Skillnaden mellan östrogen och progesteron
 • hur man åldras framgångsrikt
 • hur man kan jämföra bentätheten
 • hypertoni och genetiska sjukdomar
 • hur man mäter en tumme stag
 • hur man använder en potta personsökare att stoppa sängvätning
 • hur man mäter för foten vilar på en rullstol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com