den bästa tiden att göra ett 4d ultraljud

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-19
Ultraljudsdiagnostik har använts sedan 1950-talet och har sina rötter i ljud navigering . Ultraljud ( ultraljud ) -tekniken ger en säker och icke- invasiv diagnostik verktyg i graviditeten . Traditionellt foster ultraljud tillhandahålla 2D (tvådimensionell ) bilder som visar enkel flat-liknande bilder av barnet . Nyligen har 2D- bilder ersatts av 3D- bilder där en mer verklighetstrogen bild av barnet visas , eftersom flera vinklar av barnets yta erhålls . Det senaste ultraljudsteknik är 4D , som möjliggör barnets bilderna ses i realtid .

bästa tiden för 4D ultraljud

I 4D ultraljud teknik , är det dags läggas till 3D stillbilder av fostret , vilket resulterar i live-action bilder av det ofödda barnet . Liksom alla ultraljud -system kan 4D ultraljud användas för att fastställa åldern på barnet , analysera dess utveckling , upptäcka eventuella strukturella problem med livmoder , och utvärdera flerbörd samt eventuella avvikelser under graviditet . Den bästa tiden att ha en 4D ultraljud , enligt flera läkare , är mellan 24-34 veckor av graviditeten . Denna gång är idealiskt eftersom barn kommer att ha utvecklat en del fett som gör dem mer synliga och kommer fortfarande att ha tillräckligt med utrymme att röra sig i livmodern och ge fler bilder ur olika vinklar.

4D Kvalitet

Ultraljud teknik bygger på en sund vågor reser genom vätskor för att framställa bilder. Detta innebär att mer vätska finns runt barnet , desto tydligare bilder . Det är av denna anledning som nyblivna mammor rekommenderas att ha rikligt med vätska före en ultraljudsundersökning .

Andra faktorer

Även om 24-34 veckor kan vara idealisk för att få tydliga 4D bilder , är det viktigt att Observera att andra faktorer kan avgöra kvaliteten på bilderna . Placeringen av moderkakan , till exempel , kan ibland påverka kvaliteten . Moderkakan kan finnas i främre delen av livmodern , ryggen eller sidan . Om den ligger i fronten , kan det blockera barnets ansikte . Full tänkte mödrar kan också ha mer maternell vävnad , vilket kan påverka ljudvågor och resultera i korniga utseende bilder . I detta fall är det bäst att vänta tills ca 32 veckor då vävnaden kommer troligen sträckt ut på grund av barnets tillväxt . Dessutom , om barnet är vänd ryggen , den mest sannolika bild som erhålls kommer att vara densamma som den ryggen .

Säkerhet

Den amerikanska Institue av ultraljud inom medicinen , bland flera tillverkar och enheter regering som har beslutat att det är en av de säkraste tillgängliga medel för att få information om fostret. Eftersom 4D-ultraljudet använder samma teknik som för 2D-och 3D ultraljud , det är lika säkert . Ultraljudsundersökningar , till skillnad från röntgen och skannar CT , använd inte någon form av strålning . Dessutom ljudvågorna används i ultraljud har ingen negativ inverkan på vävnaderna genom vilket de reser för att få bilder . 4D ultraljudsbilder erbjuder enastående bilder där barnet kan ses i rörelse från flera vinklar .

Tips

Flera faciliteter erbjuder ultraljud tjänster . Det är viktigt för blivande mammor för att säkerställa att de anläggningar de väljer har medicinsk tillsyn och inte bara prenatal fotografi studior. Blivande mödrar bör överväga vilken typ av paket och planer som erbjuds i ultraljud anläggningar , eftersom de kan variera . De flesta platser erbjuder en standard begränsade medicinska foster studie då barnets hjärtljud kontrolleras , antalet barn bekräftade ställning barnet bestäms och kön kontrolleras om så önskas . Andra faciliteter kan utföra ett mer noggrant ultraljud . De kan också omfatta strategier återbesök om en önskad bild inte är initialt erhålls .

Previous:nothing Next:mest effektiva sätten att stimulera ny hårväxt

Relaterade artiklar


 • hur man börja gå för ditt liv
 • om Tiger balsam aktuella salva
 • hur man mäter en tumme stag
 • kan du ge bebisar jordnötssmör ?
 • fertilitet blandning framgångshistorier
 • hur man håller luften i ditt hem från att vara torr
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • familjeplanering kliniker i White Marsh
 • funktion av höger kammare
 • graviditet proteinrik kost menyn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com