hur man tar hand om en mamma med minnesproblem

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-03
Enligt en undersökning 2004 som fattats av anhörigvårdare alliansen , fanns nästan 29 miljoner anhörigvårdare i USA . Att ta hand om en mor med ett minne problem innebär utmaningar som rör säkerhet, omorientering , kommunikation och dagliga rutiner . Tålamod och medkänsla är två viktiga egenskaper krävs av en vårdgivare , eftersom hennes minnesförlust kan få dig att känna sig upprörd , sårad eller förvärras ibland . Ta hand om din mamma kommer att kräva förberedelser och pågående flit

Du behöver :
Medical identifiering hänge eller armband .
Aktuell bild på din mamma .
Kalendern.
Pill rutan .


1 .
Köp en medicinsk identifiering hänge eller armband som listar hennes namn , ditt telefonnummer , en varning om att hon problem med minnet har , och om hon har en viktig sjukdomstillstånd som diabetes . Ha en aktuell bild av din mor om hon försvinner .
2 .
Rikta henne som behövs om hon glömmer ett objekt , ett datum eller en persons namn . Lyssna på repetitiva frågor och svar din mamma tålmodigt .
3 .
Fråga din mamma enkla frågor och ge korta kommandon . Undvik att använda kommandon som " När du sätter på dina skor, gå och sätta i den gröna stolen . " Istället säger, " Ta på dig skorna "och efter att hon utför sitt uppdrag, säger " gå och sätta i den gröna stolen . "
4 .
Utveckla en daglig rutin med din mammas ingång . Hon kanske föredrar att bada , äta eller vakna vid en viss tidpunkt . Utveckla en rutin med henne kan öka sin efterlevnad , men räknar med att inte varje dag kommer att vara samma , och du kan behöva ändra rutin ibland .
5 .
anlita någon som kan ta hand om din mamma eller släppa henne på en vuxen dagis anläggning om hon inte kan bo ensam och du inte kan vara med henne hela dagen på grund av arbete eller andra åtaganden.
6 .
Uppmuntra familj och vänner att besöka din mamma så hon inte känner sig isolerade . Främja hennes deltagande i aktiviteter hon gillar , t. ex. quiltning , målar eller skriver .
7 .
Placera en kalender på ett synligt ställe med tidigare datum som markerats och kommande bokningar markeras på något sätt av kretsande dem eller att placera en dekal bredvid datumet .
8 .
Pre-fylla ett piller låda med din mammas mediciner . Om hon inte kan komma ihåg att ta läkemedel , ge henne en verbal kö eller hand piller till henne vid lämplig tidpunkt .
9 .
Håll nödnummer telefon bredvid varje telefon i ditt huset .
10 .
Ge näringsriktiga måltider och uppmuntra din mamma att upprätthålla en adekvat hydrering . National Institutes of Health rekommenderar ett dagligt intag av sex till åtta 8- ounce glas vatten .

tips och varningar


 • Glöm inte att ta hand om dig själv. Söka rådgivning eller gå med i en stödgrupp som består av vårdgivare som tar hand om personer med minnesproblem .
 • Rekrytera familj eller vänner att regelbundet stanna med din mamma så du kan ha lite tid för dig själv eller en utekväll .
 • Beroende på orsaken till hennes minnesförlust , vara förberedd mentalt och ekonomiskt för henne minnesförlust att förvärras , vilket kan öka nivån på den vård hon behöver .
 • Titta på dig själv för skyltar av vårdgivare utbrändhet , som enligt de anhörigvårdare alliansen , kan vara problem att koncentrera sig, ångest , irritabilitet , depression , sömnlöshet och tillbakadragande från familj och vänner. Vårdgivare utbrändhet är en mental och fysisk utmattning på grund av den stress som tillhandahåller omsorg för en person .
 • Om din mamma är en rökare , hålla henne sällskap varje gång hon röker för att hon ställer fram sina cigaretter korrekt .


 • Previous:nothing Next:livmoderhalscancer twinges och tecken på tidig graviditet

  Relaterade artiklar


 • hur man börja gå för ditt liv
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
 • hur man mäter för foten vilar på en rullstol
 • hur man väljer äldre övningar
 • mjälte infektioner
 • vad är orsakerna till förkalkning av mjälte ?
 • östrogenets roll i myom
 • hur man kan anpassa en medial lossnings knä ortos
 • information om människokroppen tillväxt
 • hur man använder kontakter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com