hur många kalorier per dag för de äldre ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-22
Alla livsmedel innehåller kalorier som ger kroppen energi som krävs för mänsklig funktion. Läsa, sitta tyst, det pumpningen av hjärtat och normal andning alla kräver kalorier. Kalori behov är störst för unga vuxna. När vi åldras och vår aktivitet och muskelmassa minskar, så ökar den mängd kalorier vi måste konsumera

Äldre Energi Behov

När vi når 50, rekommenderade näringsintaget sjunker med 5 procent för varje årtionde vi åldras på grund av en minskning i kroppens aktiva celler och förlust av muskelvävnad.
men att bestämma idealisk kaloriintaget för äldre är inte mycket annorlunda än att beräkna den för yngre vuxna. Det gör dock kräva vissa grundläggande aritmetik.
Harris-Benedict ekvationen är en formel som bestämmer basalmetabolismen sedan faktorer i fysisk aktivitet för att få fram vid den rekommenderade dagliga kaloriintaget. Den basala ämnesomsättning är den mängd kalorier förbränns i vila.
formel för att fastställa ämnesomsättning varierar för äldre män och kvinnor.
Detta är formeln för kvinnor: BMR=655 + (4. . 35 x vikt i pounds ) + ( 4,7 x höjd i inches )-( 4,7 x ålder i år )
Och här är formeln för män : BMR=66 + ( 6,23 x vikt i pounds ) + ( 12,7 x höjd i inches )-( 6,8 x ålder i år )
När basalmetabolismen har fastställts måste du faktor i aktivitetsnivå . Att ta hänsyn till aktivitet , multiplicera du BMR genom en uppgift om vilken lämplig aktivitetsnivå . För äldre person som deltar i liten eller ingen aktivitet , multiplicera BMR med 1,2 . För den person som är lätt aktiv eller deltar i sport en till tre gånger per vecka , multiplicera BMR med 1 . 375. Den måttligt aktiv äldre person som utövar eller deltar i sport tre till fem dagar per vecka bör multiplicera sin BMR med 1,55 . Utövaren som arbetar ut hårt sex till sju dagar i veckan bör multiplicera BMR med 1,725 .
Ett exempel kan vara användbart . Här är steg-för-steg beräkningar skulle du använda för att bestämma den idealiska kaloriintaget för en 79-årig kvinna som är 66 inches lång, väger 130 pounds och som övningarna kan man till tre gånger per vecka .
Första Skulle du bestämma basalmetabolismen :
BMR=655 + ( 4 . 35 x 130 ) + ( 4,7 x 66)-( 4,7 x 79 )
BMR=655 + (565,5) + (310,2)-( 371,3 )
BMR=655 + 504,4
BMR=1,159. 4 Kalorier
Då skulle du du skulle stå för hennes aktivitetsnivå . Denna äldre kvinna deltar i verksamheten en till tre gånger per vecka , och därför är hennes BMR multipliceras med 1,375 .
Aktivitetsnivå=1,159. 4 x 1,375
Aktivitetsnivå=1,594. 175 kalorier
Därför bör kvinnor konsumerar idealiskt om 1. 595 kalorier per dag.

Mat Pyramids som en guide

U . S. Department of Agriculture skapat ett interaktivt verktyg , mypyramid. gov , att behandla enskilda kostbehov på den amerikanska befolkningen . På mypyramid. gov webbplats , kan den enskilde ange personlig information såsom ålder , vikt , längd och aktivitetsnivå för att avgöra kalori behov .
hur de äldre får sina kalorier också är viktigt .
Forskare vid Tufts University har reviderad i pyramiden för äldre att fokusera på specifika näringsbehov .
En hälsosam kost för äldre består av tre eller flera dagliga portioner av färgglada grönsaker , två eller fler portioner av djupt färgade frukter , sex eller fler portioner av helhet och berikade spannmål , tre eller fler portioner av fettsnåla mejeriprodukter och två eller fler portioner av proteinrika livsmedel såsom magert kött , ägg och baljväxter .

Hydration

vätskesystem är också ett orosmoment för de äldre på grund av deras minskade känsla av törst . En tillräcklig konsumtionen av vatten är åtta 8-ounce glas vatten , juice , te eller kaffe per dag .

Previous:nothing Next:kanal rengöringsmetoder

Relaterade artiklar


 • innehållsämnen i Vicks vaporub
 • ökning av östrogenproduktionen
 • hur man använder äppelcidervinäger för att bota en svampinfektion
 • vad är mjälte sjukdom?
 • hur man börja gå för ditt liv
 • vad är en normalt blodtryck för en kvinna ?
 • varför sväller mina fötter när jag är på min tid?
 • mjälte infektioner
 • Vilka är orsakerna till ett anbud mjälte?
 • hur man ska leva till 100 år gamla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com