nötkreatur ympning material i cystocele reparation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-06
En cystocele är ett tillstånd som drabbar kvinnor där väggen mellan slidan och urinblåsan försvagas, vilket gör att urinblåsan buktar in i slidan. Cystocele orsakas av en svaghet i den främre vaginala väggen, som består av fibrös vävnad som är tänkt att vara både stark och flexibel. Upprepade förlossning, ofta förstoppning eller pågående ansträngande fysisk aktivitet kan orsaka detta fel för att utveckla

behandlingsalternativ för Cycstocele

I många kvinnor kan cystocele vara ifred (detta kallas grad 1). Om blåsan sjunker för långt, kan det leda till inkontinens, smärta vid samlag och infektion (Grad 2). Vissa läkare rekommenderar att du använder ett vagitorium, en enhet som sitter i slidan för att hålla urinblåsan på plats. Blåsan kan till och med sticker ut från öppningen till slidan (grad 3) i vilket fall operation blir nödvändig.

cystocele Reparation Kirurgi

Traditionella cystocele reparation operation , som kallas främre colporrhaphy , kan göras av en gynekolog eller urolog . Läkaren kan använda allmänna , regionala eller lokal bedövning. Ett spekulum placeras i slidan för att hålla den öppen under operation . Läkaren identifierar svag punkt och gör ett snitt där . Hon sedan repositionerar urinblåsan och suturer tillsammans vävnaden nedan för att stärka bäckenbotten och stödja urinblåsan . Denna metod för kirurgi har en felfrekvens mellan 25 procent och 52 procent , med många kvinnor fortfarande upplever inkontinens , och några lider av återfall av den cystocele .

Nötkreatur xenograft

Under de senaste åren har läkare fått tillgång till nya ympning material. De kallas xenograft-Införandet av vävnad från en art till en skillnad arter. De använder en kollagen mask att hålla vävnad från hjärtsäcken (den säck som omger hjärtat) kor (nötkreatur xenograft) eller svin (svin xenograft). Dessa ympning material är installerad på platsen av cystocele reparation för att stärka och stödja colporrhaphy.

Framgångsfrekvens

En studie som publicerades i juli 2009 av tidskriften Obstetrics Gynecology fann att ett år efter operation, reparationen hade hållit på nästan 86 procent av nötkreatur hjärtsäck transplantat gruppen, medan en 78 procent framgång inträffat hos kvinnor som hade främre colporrhaphy utan transplantat. Efter två år var andelen framgångsrika 76,5 procent för nötkreatur hjärtsäck transplantat grupp och 63 procent för gruppen som hade främre colporrhaphy ensam.

Är kirurgi tillval?

inte hoppar rakt in i kirurgi, som det inte alltid effektivt sätt kunna lösa cystocele. Om du utvecklar en cystocele så allvarliga att det motiverar operation, är det värt att fråga din gynekolog eller urolog om nötkreatur ympar kan vara användbara för att förhindra en reccurrence av problemet.

Previous:nothing Next:hur många gram ska min nyfödda äta ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till ett anbud mjälte?
 • hur man kan stoppa blöta sängen den praktiska vägen
 • hur man kan bli av tånagelsvamp av skor
 • progesteron kräm vs stolpiller
 • användning av en livmoder dilator
 • när ska du kasta ut hand lotion & makeup ?
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • effekter av testosteron
 • embryo hjärtslag ränta myter
 • hur man tar hand om en mamma med minnesproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com