örter för premenopause

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-12
Premenopause är den tid som föregår ett fullständigt upphörande av menstruationscykeln . Detta villkor kan vara allt från flera månader till 10 år och officiellt övergångar i klimakteriet efter 12 månader i följd utan en period . Minskad produktion av östrogen och andra hormoner utlösa denna process . Flera örtterapier kan hjälpa till att lindra symtom , som omfattar värmevallningar, vaginal torrhet , humörsvängningar , irritabilitet , minskade sexlusten och trötthet .

Blach Cohosh

Alternativ medicin expert Dr Andrew Weil stater silverax är en av de studerats mest omfattande örter för att behandla symptom på detta tillstånd . Det är mest känd för sin förmåga att lindra värmevallningar . Nyttiga åtgärder beror på dess förmåga att stödja och upprätthålla hormonnivåer . Silverax uppvisar samma åtgärder som östrogen utan de negativa biverkningarna av konventionella behandlingsmetoder hormonersättning . Samtidigt som det inte verkar härma östrogen på något sätt , bör kvinnor som har eller är i riskzonen för hormon- cancer som används inte denna ört utan att samråda med en kunnig vårdgivare . Föreslagen dosering är 20 mg två gånger dagligen.

Dong Quai

Denna ört har en lång historia av användning i kinesisk medicin för att behandla kvinnliga hormonella obalanser . Den har inte någon östrogen -liknande aktivitet men som silverax , rådgöra med en läkare innan du använder för att bestämma dosen och om det är en lämplig behandling för dig. Dong Quai är inte lämpligt för kvinnor som har kraftiga blödningar .

Maca

Enligt alternativ medicin expert Dr Ray Sahelian , kanske maca root lindra vissa symtom som ångest och förbättra minskade sexlusten . Ett litet antal studier har gjorts och kvinnor som tog 3,5 gram per dag under sex veckor upplevde en minskning av psykiska symptom och rapporterade bättre sexuell funktion . Det verkar inte störa hormonella funktion på något sätt , kontrollera med din läkare innan du använder . Möjliga biverkningar är sömnsvårigheter och överstimulering .

andra örter

The University of Maryland visar flera kosttillskott på deras hemsida som traditionellt används för detta tillstånd. Studier saknas eller har gett blandade resultat . De inkluderar salvia rödklöver , asiatiska ginseng och kudzu .

Previous:nothing Next:innehållsämnen i Vicks vaporub

Relaterade artiklar


 • förlängda effekten av en bröstpump
 • nötkreatur ympning material i cystocele reparation
 • effekter av testosteron
 • vad är orsakerna till förkalkning av mjälte ?
 • hur man använder kontakter
 • fertilitet blandning framgångshistorier
 • information om människokroppen tillväxt
 • biverkningar av östriol
 • användning av en livmoder dilator
 • verktyg för de i rullstol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com