riskerna med Mirena spole

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-08
Den Mirena spole är en spiral ( spiral) som kan förhindra graviditet i upp till fem år . Mirena Batteriet är också för att behandla rikliga menstruationer . Mirena rekommenderas till kvinnor som har minst ett barn . Allvarliga komplikationer är ovanliga, men Mirena avger risker . Patienter överväger Mirena som ett preventivmedel alternativ bör tala med sina läkare för att avgöra om det är en säker metod för dem .

utomkvedshavandeskap

Även om risken för graviditet är sällsynt att kvinnor som använder Mirena för födelsekontroll , ungefär hälften av alla graviditeter som inträffar hos patienter med Mirena är utomkvedshavandeskap . Ett utomkvedshavandeskap kan orsaka en förlust av fertilitet och kvinnor som haft ett utomkvedshavandeskap är mer benägna att ha en annan .

Intrauterin Graviditet

en kvinna som blir gravid normalt med en intrauterin graviditet medan du använder Mirena bör ha spiralen avlägsnas . Borttagning Mirena kan resultera i ett missfall . Om spiralen inte tas bort , risken för missfall fortfarande ökar . För tidigt värkarbete och förlossning kan uppstå om Mirena inte tas bort . En septisk abort som uppstår på grund av en infektion hos en gravid kvinna med en spiral på plats kan leda till septisk chock eller död .

Bäckeninflammation

spiral ökar risken för inflammation i lilla bäckenet (PID ). PID kan orsaka skador som kan leda till infertilitet , hysterektomi eller död . Den högsta risken att utveckla PID är vanligtvis inom de första 20 dagarna efter insättning , enligt narkotika . com. Kvinnor som har haft PID eller misstänker att de har PID bör inte använda spiral som preventivmedel .

oregelbundna blödningar

Mirena kan orsaka fläckar och andra oregelbundna och tunga mönster blödning . Oregelbunden blödning är vanligast i de första tre till sex månader efter insättningen. Efter sex månader var antalet blödningar dagar vanligen minskar och blödning börjar reglera . Oregelbundna blödningsmönstret kan fortsätta längre än sex månader hos vissa individer. Kvinnor som inte menstruerar inom sex veckor efter sin sista menstruation ska träffa en läkare för att utesluta graviditet .

Fastgjutning

Mirena kan bli inbäddad i livmoderväggen hos vissa kvinnor . Ingjutning ökar risken för graviditet . Embedded spiral bör tas bort , men ibland kräver kirurgisk borttagning beroende på hur djupt i livmoderväggen de är .

Perforering

Mirena kan punkteras eller perforera livmoderväggen eller livmoderhalsen under införandet processen, men perforering kan inte upptäcks förrän senare . Perforering kan orsaka spiralen att migrera utanför uterus och kräver kirurgiskt avlägsnande . Kvinnor bör vänta minst sex veckor efter förlossningen att ha en kopparspiral välplacerade eftersom perforation är vanligare när Mirena sätts in i kvinnor som ammar eller nyligen har fött barn .

Previous:nothing Next:förlängda effekten av en bröstpump

Relaterade artiklar


 • varför är svullnad runt ett sår bra ?
 • funktion av höger kammare
 • Vad är några hushållens syror & baser ?
 • hur man tar hand om ett barn med många allergier
 • ungdomar hypertyreoidism symtom
 • Vilka är orsakerna till ett anbud mjälte?
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • information om människokroppen tillväxt
 • Barnmorska förfaranden
 • familjeplanering kliniker i White Marsh
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com