Bilförsäkringar guide att berätta om ett fordon var i ett vrak

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-06
Försäkringsbolagen använder två viktiga faktorer för att avgöra om ett fordon är en total förlust : värdet av fordonet och kostnaderna för reparationer . Nyare bilar är svårare att totalt eftersom värdet är högre . Äldre fordon , men ta inte stor skada på totalt . Använd denna sammanfattning för att avgöra om din skadade fordonet kommer att förklaras en total förlust av försäkringsgivaren

fordonets värde

De flesta försäkringsbolag använder Kelley Blue Book ( KBB ) att fastställa värdet av ett fordon . KBB erbjuder en gratis online-värdering verktyg som ger konsumenten möjlighet att få en uppfattning om en bils värde som baseras på särskilda insatser och geografisk platsinformation. Detta verktyg hjälper dig att fastställa marknadsvärdet av fordonet.

Ett fordon är värt varierar använda mått: andrahandsvärde, privat part värde eller föreslagna-detaljhandeln värde. För en grov uppskattning, väljer privata part värde, vilket är ett mellanregister pris för din bil.

Aftermarket Tillägg

Spara alla kvitton för eftermarknaden tillägg till ett fordon och få dem praktiskt för en försäkring justering. Dokumenterade eftermarknaden tillägg öka marknadsvärdet på ett fordon.

En försäkring justeraren anser att dessa tillägg när de beslutar om ditt fordon är en total förlust.

Lägga ihop Skadestånd

När du har bestäms marknadsvärdet för ett fordon, utvärdera skadorna. Fråga din Body Shop för en kopia av reparation uppskattning.

också be bilverkstad om det finns några "öppna skador. " Öppna skadestånd gäller områden av bilen en verkstad föregriper kan vara skadade, men kan inte berätta förrän det "river ner", eller tar isär fordonet.

Det slutliga beslutet

Efter att ha konstaterat att du bilens marknadsvärde och att få en reparation uppskattning avgöra om fordonet kan vara en total förlust.

Till exempel, om Kelley Blue Book listor bilens marknadsvärdet på $ 15. 000, och beräknade skador är $ 13. 000, är nära du mycket att en total förlust.

Om butiken uppskattar öppna skadestånd på $ 5,000, kan du anta att fordonet är totalt. Försäkringsbolaget kommer dock att fatta det slutgiltiga beslutet när det väl har gått igenom pappersarbete.

Dessutom, om fordonet inte längre är strukturellt ljud, även med reparationer, kan det anses vara en total förlust (även om reparationer inte överstiger värdet). En bilverkstad måste kunna ta bilen tillbaka upp till säkerhetsnormer för att det ska repareras.

Previous:nothing Next:Vilka är riskerna för en 4d graviditet ultraljud ?

Relaterade artiklar


 • bilbarnstol säkerhet för barn i mickar
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
 • Vad gör binjuren producerar när du är rädd eller arg ?
 • riskerna med Mirena spole
 • Varför kan du inte äta grapefrukt när du tar en cholestrol sänkning statin ?
 • hur man får fastare bröst snabbt
 • Växter & naturliga kosttillskott för klimakteriet symtom
 • hur man börja gå för ditt liv
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • hur många gram ska min nyfödda äta ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com