förklaring av den näring av vitaminer för barnen

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-02
En CNN rapport i augusti 2009 med uppgifter om att 70 procent av barnen lider D-vitaminbrist har plötsligt skiftat mer fokus på barnet näring . Undervisning barnen vikten av vitaminer, som kan erhållas från enbart diet är viktig för att säkra inte bara en friskare barndom utan också en bättre vuxen ålder

Vitamin A

Barn , i synnerhet preteens och tonåringar , är medvetna om sin hud . Berätta för dem att äta livsmedel som innehåller vitamin A ( som gul-och orangefärgade frukter , ägg , lever och berikade mjölkprodukter ) är ett utmärkt sätt att hålla deras hud frisk och glödande . Du kan också tala om för dem hur de kan förbättra sina visioner och undvika nattblindhet genom att konsumera vitamin A.

Vitamin B

Barn är fascinerad av vetenskapen bakom kroppsliga funktioner och processer . Utnyttja detta faktum och förklara för dem hur maten bryts ned till små partiklar och absorberas i kroppen med hjälp av vitamin B. Vitamin B också hjälper nervsystemet i produktionen av syrebärande röda blodkroppar. Uppmuntra barn att äta fullkornsflingor , fjäderfä och bladgrönsaker att få sina vitamin B.

C-vitamin

Citrusfrukter är inte bara gott utan också rika på vitamin C. Ge ditt barn ett orange eller cantaloupemelon och informera henne om hur det kommer att hjälpa henne tandköttet mot blödningar och ge henne starkare ben .

Vitamin D

Tala om för dina barn hur han kan förlora en tand eller bryta hans ben lättare när han faller om hans kropp är brist på vitamin D. solsken vitamin produceras av kroppen i solljus och kan erhållas från befäst mjölk och spannmål , lever och äggula . Uppmuntra ditt barn att leka i solen i minst 15 minuter varannan dag .

E-vitamin

Förklara för ditt barn hur kroppen består av små celler och hur dessa celler skyddas av vitamin E. Det hjälper också göra röda blodkroppar. Vitamin E kan erhållas från fullkorn, bladgrönsaker och nötter och frön.

vitamin K

Fånga ditt barns intresse genom att hans uppmärksamhet på det faktum att blod rinner och blodproppar inom några minuter efter ett blåmärke eller skära . Berätta för honom hur viktigt vitamin K är för detta ändamål. Vitamin K hjälper också att hålla skelettet starkt . Även om kroppen kan göra vitamin K , kan det även erhållas från mjölk och mjölkprodukter , sojaolja och broccoli .

Previous:nothing Next:hur man kan sträcka en muskel spasm i din hamstring

Relaterade artiklar


 • hur många gram ska min nyfödda äta ?
 • huvudvärk med yrsel hos barn
 • Barnmorska förfaranden
 • hur man väljer äldre övningar
 • livmoderhalscancer twinges och tecken på tidig graviditet
 • hur man kan sträcka en muskel spasm i din hamstring
 • hur man undervisar barn om muskelsystemet
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • hur man får ett försäkringsbolag att betala för infusioner vitamin C
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com