hur förklarar cellandning att barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-06
Cellandning är en ganska komplicerad händelse i levande ting . Resultatet av denna händelse är den omvandling av energi-rika molekyler till energi som upprätthåller liv och livets alla processer . Det finns många tekniska detaljer som deltar i cellandningen , om du håller det enkelt och grundläggande , kommer du att kunna förklara det framgångsrikt att barn

Du behöver : .
Medical encyklopedin
Kalkylbladen.
Priser .


1 .
utföra en online- sökning för att lära sig så mycket du kan om cellandningen innan du försöker förklara det för barnen . En möjlig sök : " Vad är cellandning ? " Rådgöra online medicinska uppslagsverk du hittar . Du kan också be din läkare för en enkel definition för cellandningen .
2 .
genomföra en separat sökning för att du förstår centrala begrepp som deltar i cellandningen . Några exempel på centrala begrepp inkluderar glykolysen , pyruvat , anaerob andning och aerob respiration . Se till att du helt förstår deras betydelse och deras roll i cellandningen . Du behöver en fördjupad förståelse av ett ämne innan du kan dela upp det i enkla termer för barn .
3 .
Rita bilder av dessa processer för att förklara dem bättre till barn . I stället för att bara förklara att processen för att glykolysen innebär omvandling av en glukos molekyl i två pyruvat molekyler , rita en bild av det . Oroa dig inte för att molekylerna ser exakt på ritningen . Det viktiga är att barnen förstå processen .
4 .
Ge barnen ett kalkylblad för att fylla i under presentationen. Se till att frågorna är tydliga . Om barnen skriva ner svar på frågor som de lär sig om cellandningen , de är mer benägna att förstå processen och behålla den information de lärt sig . Har mindre barn rita bilder som de du visa dem i de olika processerna .
5 .
Spela en omgång med barnen efter att du förklara cellandningen . Spelet bör innehålla vad de just lärt sig om processen . Var noga innan du börjar att låta dem veta att det kommer att bli ett spel efter presentationen. Detta kommer att ge dem motivation att betala uppmärksamhet som du förklara. Dela in barnen i mindre grupper eller team och har små vinster redo för det vinnande laget.

Tips och varningar


 • Om du arbetar med mycket små barn, vara säker på att du har små vinster för alla dem när du spelar ett spel och större vinster för det vinnande laget.


 • Previous:nothing Next:Bilförsäkringar guide att berätta om ett fordon var i ett vrak

  Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra bentätheten
 • generiska mediciner mot epilepsi
 • ökning av östrogenproduktionen
 • hur man kan förebygga Tinea cruris ( Jock Itch )
 • den bästa tiden att göra ett 4d ultraljud
 • funktion av höger kammare
 • hur du kan maximera dina läkarbesök
 • användning av en livmoder dilator
 • förklaring av den näring av vitaminer för barnen
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com