hur man handskas med matförgiftning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-07
Ingen vill uppleva ett dåligt fall av matförgiftning . Denna korta , men ibland försvagande form av sjukdomen är ofta orsakas av en bakterie eller effekterna av ett toxin som produceras av en bakterie . Matförgiftning kan komma från felaktiga hantering av mat i ditt eget hem , men de vanligaste kommer från mat som äts på en social funktion där maten innehåller för länge . I vissa fall symptomen på matförgiftning kan vara så allvarlig att läkare behövs, men i flertalet fall kommer det att ha sin gång i ett par dagar. . Här är hur man behandlar matförgiftning hemma
1 .
Bedöm Symtom

Först är det viktigt att bedöma symtomen och se till omedelbar medicinsk behandling inte behövs . Symtom såsom svår buksmärta , med feber över 101 grader Fahrenheit , oförmåga att hålla vätskor ner , yrsel och yrsel är tecken på att du ska se en doctor. Very yngre barn (under tre års ålder ) , äldre , gravida kvinnor och personer med underliggande medicinska problem måste också utvärdering av symtom matförgiftning .
2 .
förhindra uttorkning

jag är viktigt att få hjälp vid symtom på dehydrering utvecklas såsom yrsel , yrsel , förvirring , torra slemhinnor och minskad urinering . En av de mest allvarliga hot om matförgiftning är att diarré och kräkningar kan leda till allvarliga vätskeförlust och uttorkning som kan vara livshotande . Dricka vätska varje timme , och om du inte kan hålla ner dem , en läkare .
3 .
inte försöker stoppa diarré .

Många hälsa experter tror du inte ska använda läkemedel för att stoppa diarré eftersom det är kroppens sätt att eliminera toxinet eller bakterier som är orsakar matförgiftning . Det viktiga är att begränsa diarré genom att undvika fet mat och mejeriprodukter som kan göra symtomen värre . Den bästa behandlingen är att hålla drinking vätskor för att förhindra uttorkning och ersätta elektrolyter som natrium , kalium och kalcium som håller på att tömmas genom diarré och kräkningar. En sportdryck eller Gatorade kan vara ett bättre val än vatten eftersom de innehåller de saknade elektrolyter som går förlorade . Håll dig borta från koffeinhaltiga drycker som är allt för uttorkande .
4 .
handskas med kräkningar .

Kräkningar bidrar också till att eliminera toxiner eller bakterier , men invalidiserande illamående kan behandlas med anti-illamående mediciner , om det behövs . Ibland naturläkemedel som en kopp ingefära te kan bidra till att lugna en illamående mage . Naturläkemedel är bäst eftersom anti-illamående mediciner har biverkningar .
5 .
När du ska ringa en läkare .

Den goda nyheten är att matförgiftning brukar försvinner inom några dagar . Om symtomen varar längre än fem dagar , kontakta din läkare.


Previous:nothing Next:hur förklarar cellandning att barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskfaktorer för en hjärtattack i tonåren ?
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
 • Vad är några hushållens syror & baser ?
 • hur man använder kontakter
 • hur man bifoga en baby mobil tjockare krubba skenor
 • hur man åldras framgångsrikt
 • ökning av östrogenproduktionen
 • Hur påverkar rökning påverkar luften vi andas?
 • hur många gram ska min nyfödda äta ?
 • progesteron kräm vs stolpiller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com