hur man väljer att konvertera en vedeldad spis med gas

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-19
Är du kämpar för att besluta om att omvandla en vedeldad spis till gas?
Om dina familjemedlemmar är oeniga om utsikterna att göra detta, skulle jag vilja ge dig några tankeställare.

Det visar sig vara en smart, ekonomisk och hälsosam rörelse. Du kan få värme, stämning och värme i en renare och effektivare sätt.

Vedeldning eldstäder är underbara, vi hade vår i årtionden. De ljud och dofter av lövträ brand är otroligt. Men det finns nackdelar . . . köpa trä och dragande den inne när du vill en brand. Byggnad, för omlastning och underblåser elden hålla den igång. Rök och sot i luften och i dina ögon och lungor. Dammsugning askan och skräp från eldstaden. . . Rengöring av glasdörrar och området ovanför dörrarna

här artikeln kan hjälpa dig att plädera för att gå från vedeldning till gas

Du behöver:
Desire att jämföra hälsofrågor, kostnaderna och fördelarna med vedeldning kontra
 gasspis.


1.
Var medveten om hälsoaspekterna

gaskaminer bränna renare och säkrare än trä, särskilt i en sluten enhet som ventilerna till utomhus. Gasspisar (i stället för trä) minskar föroreningar och partiklar som släpps ut i luften med 99%.

Rök från eldstäder vedeldning innehåller kolmonoxid, svaveldioxid, formaldehyd och gas som kan orsaka hosta, huvudvärk, irritation i ögon och hals, och kan lungorna ärr hos annars friska människor. Trä rök har också cancerframkallande ämnen (dioxiner och PAH).

Naturvårdsverket uppskattar att en timmes exponering till en vedeldad spis genererar 4. 300 gånger mer PAH än att röka 30 cigaretter. PAH=Polycykliska aromatiska kolväten.

Vill du läsa mer? Öppna länken i ytterligare resurser nedan för en broschyr med titeln "Hälsoeffekter av vedrök".
2.
Känna skillnader i effektivitet

Vedeldning eldstäder har en verkningsgrad på ca 40%, jämfört med 80% för gas spisar. Det beror på vedeldning eldstäder skapa undertryck i huset. Det bygger en stor del av den värme som genereras av den öppna spisen upp i skorstenen och ut ur huset. .
3
Titta på bekvämlighet och

Bränsletillförseln : gaskaminer erbjuda ständig bränsleförsörjning. Vedeldning eldstäder kräver inköp av eller kapning och klyvning av lövträd i stockar

Städning : . gaskaminer ger några sot , aska eller kreosot , och inga gnistor som kan bränna eller antända golv eller mattor .

Enkel att använda : gaskaminer få omedelbar on /off brytare . Vedeldade bränder måste staplas med trä , startade , underblåst , läggas till och rengöras efteråt .

tips och varningar


Besök
 • federala webbplatser regeringen webben på HHS, NIH och EPA för mer information om effekter trä rök på hälsa och välbefinnande


 • Previous:nothing Next:hur man tränar dagligen affirmationer

  Relaterade artiklar


 • förklaring av den näring av vitaminer för barnen
 • kanal rengöringsmetoder
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • tecken och symtom på östrogen spikes under perimenopause
 • vad är mjälte sjukdom?
 • säkerhet Claritin om barnen
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • hur man använder kontakter
 • hur du kan maximera dina läkarbesök
 • ekonomisk hjälp för tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com