kan du få värmevallningar från stress ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-18
Värmevallningar är känslor av plötslig värme i bröst, hals , ansikte eller huvud av kroppen . Intensiva känslor av värme med eventuella svettning kan inträffa när som helst . Skilja från influensa eller en låg feber kan vara svårt men värmevallningar oftast bara varar några sekunder eller minuter medan en feber kommer att pågå under en längre period

vanligaste symtomen på värmevallningar

Tryck i huvudet , röda eller fläckigt utseende på ditt ansikte , hals och bröst , snabba hjärtslag, varm för intensiv värme känsla kännas i övre delen av kroppen mot ansikte, och överkroppen svett är vanliga symtom på värmevallningar. När en varm blixt slutar är det inte ovanligt att känna kyld .

Mindre vanliga symtom

Mindre vanliga symtom är trötthet , svaghet , yrsel och matthet . Dessa symtom kan medföra och inte ses i samband med värmevallningar , men de förekommer i samband med varm blixt symtom .

Ångest och värmevallningar

Ångest har visat sig öka frekvensen av varm blinkar . Detta bör vara välkomna nyheter som du har sätt att minska din ångest genom stresshantering och avslappningstekniker.

Medicinsk behandling

Antidepressiva medel har använts som en effektiv behandling som alternativ till att behandla symptomen av värmevallningar med östrogen . Det kan också visa att det finns en direkt koppling mellan värmevallningar till stress .

Andra behandlingar

Dricka kalla drycker , klä sig i lager , sova i ett svalt rum , klädd i kläder som andas och inte röka allt kommer att öka din komfort när du har en varm blixt . Dessutom undviker stressande situationer kan också minska effekterna av värmevallningar.

Expert Insight

föra register över när du har en varm blixt , vad du gjorde och äta är ett användbart verktyg för att avgöra om något är visar dina värmevallningar . Motion, sluta röka och gå ner i vikt inte bara kommer att förbättra kvaliteten på ditt liv, utan också minskar risken för att ha värmevallningar.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för småbarn torr hårbotten på vintern

Relaterade artiklar


 • hur man använder en potta personsökare att stoppa sängvätning
 • musik och hjärnans utveckling hos små barn
 • när ska du kasta ut hand lotion & makeup ?
 • ökning av östrogenproduktionen
 • hem rättsmedel för småbarn torr hårbotten på vintern
 • kan du ge bebisar jordnötssmör ?
 • ekonomisk hjälp för tidigt födda barn
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • Hur påverkar rökning påverkar luften vi andas?
 • hur många kalorier per dag för de äldre ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com