karaktärsutveckling i den tidiga barndomen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-24
Andra arter flyttar till vuxen mycket snabbare än människor, som är beroende av flera years. The första åren är en formativ tid för karaktärsutveckling. Vanvård i ett område kan ha en kumulativ inverkan på barnets karaktär

Du behöver:. .
PHydrion remsor pH test
liten kopp för att fånga urinen

de första 18 månaderna

I boken. "Early Childhood Counts: en vägledning för småbarnsfostran Care för utveckling," författare Judith L. Evans, Robert G. Meyers och Ellen Ilfield ståndpunkten att de månader som omedelbart efter födseln är en kritisk tidpunkt när det gäller hjärnans mognad eftersom det är under dessa månader att antalet synapser (anslutningar som gör att lärande skall äga rum) ökar 20-faldigt. Detta innebär att någon form av vanvård-om näringspåståenden eller interaktion -. Skapar en mycket större risk att utveckla tecken svårigheter (t. ex. beteende, kognitiva och känslomässiga)

Arton månader till 3 år

Med språk, ett barnet börjar lära sig att kontrollera impulser genom ord. I boken "The Magic Åren: Förstå och hantera de problem i den tidiga barndomen," Selma H. Frailberg tyder på att språket gör allt lättare för barnet. Till exempel ordet "hej-hej" låter barn skilja mer graciöst från föräldrarna medan ordet "natt-natt" gör dem att må bättre om du går till sängs. Detta innebär att särskild uppmärksamhet måste ägnas åt att hjälpa barn lära sig språk eftersom det gör ritualer lättare för dem , vilket kommer att påverka deras karaktär , som separation frågor , senare i livet .

Tre till 6 år

Mellan åren av 3 och 6 , rör ett barn från att tro att hon är centrum av universum till en mer blygsam position i det mänskliga samhället . Enligt Frailberg , dessa är de åren som ett barn utvecklar " social känslighet , " så det är viktigt att barnet har stabila och omtänksamma människor i en stabil och kärleksfull miljö för att barnet att utveckla ett socialt känsliga karaktär ( i. E. , en där hon anser att känslor av andra människor samt hennes egen ) .

Disciplin och karaktär

Disciplin är ett ord som fått ett dåligt rykte eftersom det är ses som synonymt med straff , i synnerhet kroppsstraff , men enligt Frailberg , disciplin , i sin sannaste definition , " utbildning som utvecklar självkontroll , tecken eller ordning och effektivitet ", är viktigt eftersom det stöd i ett barns samarbete liksom hans egen kontroll över sina handlingar <. h2 > Samvetet Bygga Frailberg noterar att 3 år kommer de flesta barn har förbättrat självbehärskning, men inget samvete i strikt bemärkelse . Självbehärskning är fortfarande beroende främst på gillande eller ogillande av hennes föräldrar . Ett samvete består av normer och förbud som har tagits över av personlighet eller karaktär och som styr beteende inifrån , denna typ av samvete inte uppstår förrän 5 eller 6 års ålder . Det kommer att bli en permanent och stabil del av karaktären från den 9: e eller 10 år .

befarar

Frailberg har funnit att föräldrar ofta inte hjälper positiv karaktär bygga på barn av polisarbete miljön för monster under säng eller spöken i garderoben , det är bättre att ta itu med den rädsla öppet och hjälpa barnet hantera dem på samma sätt . Barnet måste lära sig att hantera de irrationella rädslor ( dvs. föräldrar ska inte låtsas som monster skulle vara där ) , eftersom detta uppmuntrar känslor av hjälplöshet och försvarslösa inför inbillade faror , vilket kan orsaka deras karaktär att präglas av overaggressiveness och trots senare i livet .

Previous:nothing Next:kul & sanna fakta om mänskliga ben

Relaterade artiklar


 • Hur säker är manlig förbättring droger?
 • graviditet proteinrik kost menyn
 • vad är en normalt blodtryck för en kvinna ?
 • hur man kan få gratis receptbelagda antibiotika
 • hur man kan bli av tånagelsvamp av skor
 • när ska du kasta ut hand lotion & makeup ?
 • biverkningar av östriol
 • Hur vet jag när mitt barn behöver en stelkrampsspruta ?
 • hur man gör en nyårslöfte att du kan hålla
 • hur man håller friska i skolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com