skadliga effekter av strålning till ett mänskligt embryo

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-12
Överdriven strålning är skadligt för människor i alla skeden i livet . Strålning sker vanligen i form av X och gammastrålar . Doseringen av strålning kan ske på två sätt . En engångsavgift exponering för strålning kan skada människors kroppens celler eller en låg dos av strålning kan införas vardagliga orsaka en ökning av radioaktivitet i människokroppen

Du behöver : .
Internet
<. /h4 >

Strålning och det mänskliga embryot

Den mest betydande skadliga effekter av strålning ses på mänskliga embryonala nivå . Strålning påverkar embryot i sina tre fraser , som kallas preimplantatorisk skede organogenesen scen och fosterlivet av embryots utveckling.

preimplantatorisk scen

Detta är den inledande skede av graviditeten varar från befruktning att det 14: e dygn . Detta syftar på de dagar från befruktningen till den 14: e dagen av graviditeten när embryot är att implanteras . I detta skede är det begynnande embryot mycket känsliga för strålning . Enligt röntgenavdelningen på King Edward Memorial College , överdriven exponering för röntgenstrålar leda till hjärnan missbildning och sjukdomar i psykisk utvecklingsstörning, cerebral atrofi , hydrocefalus och anencefali .

organogenesen scen

Detta stadium av embryots utveckling sammanfaller med den tredje och fjärde graviditetsveckan . Embryot är mycket känslig för strålning vid denna tidpunkt. Strålning orsakar embryonala till felfunktion och klyftan, som orsakar orgel missbildningar . Dessa inkluderar öga missbildningar av retinoblastom , mikroftalmi och anoftalmi .

fosterstadiet

fosterstadiet löper under sista trimestern av graviditeten. I detta skede är det mänskliga fostret utvecklas celler och neuroner i nervsystemet nivå . Strålning i detta skede har fysiska effekter leder till missbildningar i skelettet och ben . Detta resulterar i dvärgväxt , ryggmärgsbråck och missbildning i extremiteter eller könsorgan .

10-dagarsregeln

Enligt strålning riktlinjer utfärdade i Storbritannien på 1980-talet , bör alla kvinnor i fertil ålder att utsättas för radiologiska förfaranden och provningar under de första 10 dagarna efter en regelbunden menstruationscykel. Den 10-dagarsregeln förhindrar möjligheten att ett embryo utsätts för strålning.

Andra riktlinjer

År 1984 , utfärdat den nationella strålskyddsnämnden en rad riktlinjer som tillämpas avskärmning av det mänskliga embryot under röntgen tester . Riktlinjerna uppgav att X-ray balkar bör ställas in , avskärmning bröstet , skalle och extremiteter av fostret .

Previous:nothing Next:hur du gör din nyårslöfte en livsstil

Relaterade artiklar


 • över disk behandling för överaktiv blåsa
 • hur man använder äppelcidervinäger för att bota en svampinfektion
 • Varför är utsöndringsmekanismerna system viktigt ?
 • mest effektiva sätten att stimulera ny hårväxt
 • hur man arbetar ute på kontoret
 • laxitives vs kolon clense
 • Vilka är fördelarna med väl vatten?
 • hur man åldras framgångsrikt
 • hur man gör en nyårslöfte att du kan hålla
 • naturligt bikini hårborttagning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com