användning av kamomill för kolik hos spädbarn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-05
Glädjen i nya föräldraskap är ofta färgat av den stress att ta hand om en baby som gråter otröstligt vid bröstet eller flaska, i en kärleksfull vårdare armar, i vaggan och på någon timme på dagen. Alla bebisar gråter, men en kolik bebis är verkligen lidande. Orsaken till problem kan vara en omogen matsmältningssystemet, och en förälder kan göra vissa saker för att lindra obehag

Vad är kamomill?

Kamomill är en ört vars blommor används som ett kramplösande att underlätta buk-och kramper, och en carminative för att ha utvisat luftöverskott i mag- tarmkanalen, vilket är viktigt i kolik vård. Gemensam visdom föreslår att en möjlig orsak till kolik kan vara mag upprörd. Dessutom är kamomill uppskattad för sina lugnande, lugnande egenskaper, som säkert kan hjälpa en hysteriskt gråtande barn.

Dosering

Kamomill kan ges muntligt eller lokalt. Standarden dos är 2 till 8 gram tre eller fyra gånger dagligen, vanligen i te som utarbetats av stöpning torkade blommorna i kokande vatten i fem till 10 minuter och sedan rinna. Alternativt kan du köpa kamomillte i bekväma tepåsar i en vanlig mataffär. Du kan också få kamomill som en flytande extrakt i 45 procent alkohol, vilket du kan ge som 1 till 4 ml, tre gånger om dagen. Du kan också köpa baby lotion som innehåller kamomill, och använda den för att ge ditt barn en lätt massage.

Använda Kamomill

Kamomill kan ges till en bebis i te, som bör vara varm (kroppstemperatur) men inte varmt. Du kan administrera te med ett öga dropper som glider pipetten i ett hörn i barnets mun vid sidan av bröstvårtan vid amning, eller ensam i flaskan. Kamomillte kan också ges med jämna utfodringar som förebyggande vård. Om du ammar kan du dricka kamomillte när som helst, och barnet kommer fortfarande att få sin godhet genom bröstmjölken.

Previous:nothing Next:hur man läser en enkel ekg

Relaterade artiklar


 • Vad är atypiska celler i ett cellprov ?
 • genetik kontra miljö fetma hos barn
 • kanal rengöringsmetoder
 • hur man kan få gratis receptbelagda antibiotika
 • hur man eliminerar eventuella behov att sanera kök tvättsvamp
 • Varför är utsöndringsmekanismerna system viktigt ?
 • kolon hydroterapi & urinvägsinfektioner
 • Vilka är biverkningarna av läkemedel för hosta hos småbarn ?
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
 • hur du förlora din vikt med acai bär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com