badrum förnödenheter för handikappade

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-08
En mängd olika tillbehör är gjorda speciellt för badrum använda av personer som är handikappade . Dessa är konstruerade för att rullstolar , fysiska begränsningar och därmed speciella behov. Dessa poster är tillgängliga på medicinska utbudet butiker och på nätet , men deras kostnader varierar med tillverkare och kvalitet . Företagen utforma dem för att vara lätt att rengöra , använda och underhålla .

rullstolsanpassade Duschar

Dessa duschar är konstruerade så att en person i rullstol kan rulla in och enkelt överföra till en vadderad duschstol . En ledstång även är installerad på insidan för extra stöd . Showerhead är handhållen och lättillgängligt för konsumenten . Dessa duschar köra i området på mer än $ 3,000, beroende på tillverkare och egenskaper.

Bad Lyft

Bath hissar ge personer med funktionshinder möjlighet att ta ett bad utan hinder av att få i och ur badkaret . En modell är en stol gjord av plast som stiger och sänker den enskilda i badkaret att trycka på en knapp . Den fulla längd modellen kan lyfta människor som väger upp till 550 pounds i och ur badkaret . En hydraulisk version hjälper en sjuksköterska eller assistent individer från rullstolen till badkar med hjälp av en vagga eller en sele .

Duschdörrar

En fritt från hinder duschdörren fälls upp dragspel-stil att göra det lättare för konsumenten att gå in i duschen . Dessa är ADA-godkända och kan öppna från höger eller vänster sida. De är också enkla att rengöra och underhålla . Panelerna är tillverkade av " semi-rigid " PVC och är mycket robust .

Toaförhöjning

Toaletten kan göras mer lättillgänglig genom ett uppresta sätet . Care Pathways bär flera som kan ställas in direkt på den befintliga sitsen och kan vara fristående eller spännas fast på sidan . De tar upp så hög nivå att göra det lättare att sitta på och görs vanligen med en grodd tålig yta.

Grabber

En grabber gör det lättare att nå små objekt som är förvaras oåtkomligt . Armen aktiveras med en hand avtryckaren på handtaget , vilket innebär att gummi ändarna tillsammans ger säkert grepp . Dessa är relativt billiga , under $ 20, och kan hittas i de flesta butiker .

Previous:nothing Next:Vilka är effekterna av rökning pipa ?

Relaterade artiklar


 • ekonomisk hjälp för tidigt födda barn
 • tvångssyndrom beteenden & klimakteriet
 • biverkningar av magnesium hos barn
 • hur man förebygger graviditetsillamående
 • kolon hydroterapi & urinvägsinfektioner
 • hur många gram ska min nyfödda äta ?
 • återhämtningstiden från en c - sektion
 • varför sväller mina fötter när jag är på min tid?
 • Varför är utsöndringsmekanismerna system viktigt ?
 • Hur påverkar droger och alkohol ditt blodomlopp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com