hur man kan förstå och hjälpa ditt barn som har Aspergers syndrom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-10
Aspergers syndrom är en neurobiologisk , autismspektrum sjukdom som drabbar vissa områden av hjärnan-främst de delar som reglerar tal , kommunikation och empati . Eftersom barn med Aspergers har i tid språkutveckling ofta de går oupptäckta tills de börjar skolan .

Barn med Aspergers har genomsnittlig eller över genomsnittlig intelligens och ibland ( men inte alltid) skicklig eller begåvad inom ett visst område , dvs matematik , läsa kartor , memorera tågtidtabeller , spela ett instrument , etc.

sensorisk integration dysfunktion följer ofta med Aspergers syndrom. Sensorisk frågor kan bäst beskrivas som en överkänslighet för beröring, lukt, smak, ljud och visuell stimulans. Ett barn med Aspergers kan plötsligt slutar och täcker sina öron vid ljudet av ett tåg i rörelse. Det är för att han är super känslig för ljud, och han bokstavligen inte kan bära den. Detta är ett exempel på ett barn på "sensorisk överbelastning" och reagera på det.

Barn med Aspergers kan tyckas vara oförskämd och störande. Många kommer att avbryta när du pratar. Litteratur om Aspergers avslöjar detta är på grund av auditiv bearbetning frågor och personer med Aspergers oss säga att de inte avbryter andra för att vara oartig, men de vet om de inte svara snabbt, kan de glömma vad de höll på att säga <. br />
Andra symptom på Aspergers är alltför bokstavlig och konkret tänkande, oförmåga att läsa kroppsspråk, formellt tal (känd som "Little Professor" syndrom), problem med pragmatik (hur man använder språket), ovanlig prosodi ( Bristen på böjning, monotona röster), oförmåga att vara flexibla och förstå en annan människas perspektiv, etc.

Aspergers är en utvecklingsstörning, och barn med Aspergers är nästan alltid mobbade , retade och fysiskt misshandlad av andra barn . " Typiskt " barn zonen på barn med Aspergers olikheter och vet att något om barn med Aspergers är olika , även om de inte tydligt kan formulera det . De hänvisar ofta till barn med Aspergers som konstig , konstigt , udda , töntig , nördig , etc. Aspergers barn lätt stå ut på grund av deras sociala omognad , motorisk klumpighet ( ibland ) , ovanliga tal och naivitet .

Men barn med Aspergers är oftast ljusa , klara sig bra med vuxna , är bra studenter, vill vänner men vet inte hur man gör dem , och kommer att studera ämnen som intresserar dem i detalj . Behandlingen inkluderar sociala färdigheter grupper , " play " ( beteende ) terapi , arbetsterapi ( för att hjälpa till med sensorisk frågor ) , talterapi ( för pragmatik , prosodi och kommunikationsförmåga ) .

Om du vill förstå och hjälpa ditt barn som har Aspergers syndrom , är några tips nedan .

Du behöver:
tålamod
. villkorslös kärlek .
utmärkt lärare .
beteendeterapeut .
social kompetens gruppen.
logoped .
arbetsterapeut .


1 .
Ha tålamod med ditt barn och älska honom för den han är . Låt honom veta att du accepterar , beundra och älska honom som han nu är . Sluta försöka fixa honom och mögel honom till vad du tror är " normalt ". Alla är olika , och ditt barn har unika färdigheter, talanger och förmågor att han skulle vilja utveckla . Uppmuntra och ge möjligheter för honom att göra detta .
2 .
Ge möjligheter för ditt barn att leka och umgås med " typisk " barn . Detta kommer att hjälpa henne att interagera med den typ av människor hon möter i den verkliga världen . Bör dock dessa interaktioner vara i en trygg övervakad miljö . Låt inte ditt barn att vara mobbad eller misshandlad. Om det inte hjälper henne självkänsla . Ingripa när du ser saker spårat ur . Om du ser att ditt barn gör och säger saker som är olämpliga under sin interaktion med "typiska " barn , använda detta som ett tillfälle att lära henne social kompetens . Men skäm inte ut , kritisera , skam , eller förringa ditt barn framför jämnåriga vänner.
3 .
Arbeta med ditt barns lärare i tillmötesgående ditt barn om han är i en allmän utbildning klassrummet . Semester kan vara så enkelt som att låta honom vara i slutet av raden , så ingen kan stöta honom bakifrån . Det kan också betyda att tillåta honom att lämna klassen ett par minuter för tidigt innan klockorna börjar ringa , så att han inte kommer att reagera på höga ljud framför hans kamrater .
4 .
Var Se till att möta ditt barns lärare innan läsåret börjar . Ta också ert barn att besöka skolan , ta en tur och hitta platsen för vanliga områden . Ditt barn med Aspergers trivs på rutin och vana , så detta kommer att hjälpa henne anpassa sig till det nya skolåret .
5 .
Homeschool ditt barn , om möjligt , om du ser en skola inte är arbeta ut efter att du och ditt barn har gjort ditt bästa . Men tänk på att hitta massor av social försäljningsställen för ditt barn som scouterna , 4-H klubb , gemenskap /park distriktet idrottslag , Chess Club , homeschool co- op , homeschool stödgrupp , etc. Det finns många möjligheter . Ett annat alternativ är att hitta en annan skola .
6 .
Tvinga inte ditt barn i sociala situationer hon inte är redo för , men lär seder , lämpliga hälsningar , och hur man artigt göra förfrågningar . Ske gradvis . Många människor som inte har Aspergers syndrom är inte mycket sociala , så försök inte att tvinga din personlighet eller sociala preferenser på ditt barn . Vissa barn med Aspergers är social , medan andra föredrar mer tid ensam .
7 .
Gör inte ditt barn tar för många mediciner samtidigt . Om arbetsterapi , talterapi , sociala färdigheter grupp och beteendeterapi behövs alla , fokusera på högst två behandlingar samtidigt . Mer än så är överväldigande för ditt barn .
8 .
Låt ditt barn att växa och blomma ut till den person , hon var tänkt att vara . Gör detta genom att kärleksfullt och försiktigt vägleda ditt barn . Många barn med Aspergers har intensiva intressen och dem intressen ofta leder dem till en framgångsrik karriär , affärer eller yrke .

tips och varningar


 • inte försöker " fixa " ditt barn .
 • Acceptera ditt barn för den han är .
 • Ditt barn kommer att intuitivt ta upp hur du verkligen känner för honom .
 • älskar ditt barn villkorslöst .
 • Sök upp en Aspergers stödgrupp för dig själv .
 • Låt inte andra kritisera ditt barn .
 • förklara Aspergers för andra om det behövs.
 • Låt inte ditt barn att ständigt vara mobbad och retad .
 • Ditt barns självkänsla kommer att sjunka om du tillåter trakasserier att fortsätta .
 • Aspergers tonåringar har en hög förekomst av depression och självmord .


 • Previous:nothing Next:hur man lagar mat i mikrovågsugn säkert

  Relaterade artiklar


 • mest effektiva sätten att stimulera ny hårväxt
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
 • vad är en MRI ?
 • hem rättsmedel för småbarn torr hårbotten på vintern
 • hur många gram ska min nyfödda äta ?
 • innehållsämnen i Vicks vaporub
 • hypertoni och genetiska sjukdomar
 • tecken och symtom på halsfluss i småbarn
 • hur man behandlar en förkylning under graviditeten
 • hur man kan förebygga Tinea cruris ( Jock Itch )
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com