spel för familjeterapi

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-30
Spel kan vara en viktig del av effektiv behandling för familjer , särskilt om familjen har en svår tid att kommunicera eller om det är yngre barn inblandade . Enligt healthykidsgame. com , " terapeutiska brädspel ge en öppning för familjer att prata om deras problem i en mindre hotfull miljö än att bara sitta ner för att prata . " Det finns ett stort utbud av spel som den psykiska hälso-och sjukvårdspersonal kan använda vid behandling av familjer , inklusive brädspel , rollspel och låtsas -spel och spela med konst eller musik projekt .

Bildterapi Spel

Art behandling används i ett brett urval av terapeutiska miljöer för att uppnå en rad mål . Enligt American Art Therapy Association , den " kreativa processen i konstnärliga uttryck hjälper människor att lösa konflikter och problem , utveckla sociala färdigheter , hantera beteende , minska stress , öka självkänsla och självkännedom , och uppnå insikt . "

Ett exempel på en konst terapi spel som kunde spelas i familjeterapi är Family KRUMELUR Wiggle spelet presenteras av DrCynthia Franklin i "Brief lösningsmodeller i familjeterapi. " I den KRUMELUR Wiggle Game, drar en familjemedlem ett förvrängt linje på ett papper och frågar en annan familjemedlem för att slutföra ritning på något sätt han eller hon gillar. Då familjemedlem som fyllt i ritningen uppmanas att berätta en historia om sin teckning, varefter alla familjemedlemmar och terapeuten kommer att inleda diskussioner. Den första artisten drar sedan ett förvrängt linje på ett papper för nästa familjemedlem att slutföra. Spelet fortsätter tills alla familjemedlemmar har haft möjlighet att rita en bild och berätta en historia.

Låtsas Spel

En låtsas spel är en där en familjemedlem ges ett direktiv och bad att skapa en berättelse kring det. Låtsas spel hjälpa familjemedlemmar att föreställa sig en annan verklighet där deras behov och önskemål uppfylls. Det är också ett sätt att familjemedlemmar kan kommunicera sina känslor utan att uttryckligen omnämna dem.

Dr Franklin beskriver ett exempel på ett låtsas spel i Imaginary Time Machine spel. I det här spelet är en familjemedlem ombedd att föreställa sig att de fått en tidsmaskin som de kan ta allt och alla tidsperiod. Familjemedlemmen är då frågor om vad han skulle se där, vem han skulle träffa, och vad de skulle prata om. I exemplet är ett barn frågade om vilka råd han kan ges av den person han möter på hur vi ska hantera frågor som skolan och hans föräldrar, så att terapeuten och andra familjemedlemmar djupare insikt i barnens tankar och känslor.

Kort och Brädspel

Det finns ett antal kort-och brädspel finns att köpa som gör att familjer att engagera sig i ett roligt och interaktivt sätt runt problem de kan tänkas ha. Dessa spel behandlar ämnen som kan vara svårt att diskutera, till exempel konfliktlösning, kommunikation, respekt, ta itu med problem i skolan, lära sig att hantera känslor, skilsmässa och andra viktiga delar av familjen dynamiska. Familjer kan köpa dessa spel att spela på egen hand, eller kanske de frågar sin familj kurator eller terapeut för att observera dem i spel-i, som kan ge mer insikt i problem inom familjen eller med enskilda familjemedlemmar.

Previous:nothing Next:Vad är funktionen av sebum?

Relaterade artiklar


 • kan du vara gravid med lap band?
 • Hur påverkar droger och alkohol ditt blodomlopp?
 • Barnmorska förfaranden
 • hur man använder en potta personsökare att stoppa sängvätning
 • hur man bifoga en baby mobil tjockare krubba skenor
 • livmoderhalscancer twinges och tecken på tidig graviditet
 • hur man uppnår total wellness
 • bilbarnstol säkerhet för barn i mickar
 • behandling för hormonell depression hos kvinnor
 • Varför skulle kvinnor inte använda mäns Rogaine ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com