Vad är progesteron effekter på graviditet ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-20

Vad är Progesteron?

Progesteron är ett naturligt förekommande steroid hormon som produceras av kroppen hos både män och kvinnor. Det belopp som produceras av en mans kropp är för litet för att någon verklig betydelse, men hos kvinnor det bidrar till att aktivt reglera menstruationscykeln. Dr Frederick R. Jelovsek, av Women's Health Resource, konstaterar att progesteron naturligt utsöndras "i den andra två veckor menstruationscykeln i reproduktiv ålder ägglossning kvinnor. "Syntetiska versioner av progesteron har förtärts i p-piller och kan användas för att hjälpa till att reglera menstruationen. Progesteron har ytterligare terapeutiska användningsområden också. Progesteron skapas från kroppens kolesterol och så småningom förvandlas till andra hormoner som testosteron och östrogen. Progesteron terapi ibland används för att behandla tillstånd som depression, stress, värmevallningar, premenstruella syndrom, uppblåsthet, kronisk trötthet, huvudvärk och migrän, ryggvärk, allergier, hormonell terapi problem, symtom på östrogen dominans, infertilitet, högt blodtryck (hypertoni) och ledinflammation. Många av dessa tros vara symtom på hormonell obalans i kroppen .

tidig fosterutveckling

I den tidigaste skede av graviditeten (vecka 1 och 2 ) , hjälper progesteron förbereda och tjockna livmoderslemhinnan för en eventuell implantation av ägget . Progesteron är fortfarande viktigt under graviditeten tills den dag de föds . Progesteron utsöndras av follikeln som släppt ägget, gulkroppen , fram till omkring den tionde graviditetsveckan , när moderkakan tar på sig ansvaret. Misslyckades graviditeter ibland inträffa när gulkroppen inte i tillräcklig grad stödja tidiga fosterutvecklingen med tillräcklig progesteron nivåer .

Progesteron under graviditeten

Under återstoden av graviditeten , fortsätter progesteron spelar en mycket viktig roll . Det fortsätter att hjälpa livmoderslemhinnan utveckla och hjälper till att kämpa mot skadliga celler som kan orsaka skada på fostret . Den spelar också en roll i utvecklingen av bröstvävnad och avvärja amning förrän barnet är fött. Progesteron hjälper också behålla placeringen av barnet genom att hålla livmodern från upphandlande . När graviditeten närmar sig sitt slut , progesteron sjunker betydligt , inte längre hindra värkarna från att äga rum . Det är när arbetsmarknaden i allmänhet börjar . Under hela graviditeten kan ökade nivåer av progesteron orsaka biverkningar av förstoppning , halsbränna huvudvärk , problem med bihålorna , dimsyn och möjligen njurinfektion .

Previous:nothing Next:depression hos mamma & säkerhetsfrågor

Relaterade artiklar


 • progesteron kräm vs stolpiller
 • DIY plast Glasögonbågar reparation
 • lipitrex kost
 • effekter av testosteron
 • före klimakteriet humör symtom
 • hur mögel förebyggande tips
 • hur du testar din ph
 • hur man hittar finansiering för en individ med cerebral pares en stollift
 • hur man kan anpassa en medial lossnings knä ortos
 • effekter av dataspel för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com