armborst ogräsmedel effekter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-18
Crossbow ogräsmedel är en produkt av Dow AgroSciences-ett helägt dotterbolag till The Dow Chemical Company som har $ 4,5 miljarder dollar i globala försäljning. . Herbiciden innehåller en aktiv ingrediens i triklopyr +2,4-D ester som rapporteras till kontroll vedartade växter och borsta och perenn lövträd men samtidigt inte skada gräs. Enligt omfattande test resultat, dess skadliga effekter på människor och djur är minimala.

Crossbow som Herbicid

Detta ogräsmedel är inte avsedd för användning på livsmedelsgrödor och specificeras till en post-framväxande (efter att ha ökat har började) ogräsbekämpning. Den kan tillämpas av sitt mål med hjälp av enheter, från handhållna sprutor till traktorburen spruta riggar att styra tillväxten av vedartade växter, inklusive björnbär och gift ek, och alla ettåriga eller fleråriga lövträd. Det är tänkt att vara resistenta mot spolas bort av regn inom två timmar från ansökan, och med undantag av mjölkdjur eller digivande djur, är det inte tänkt att vara en fara för betande djur. Men enligt etiketten skall registreras hos Environmental Protection Agency (EPA), hö bör inte tas ut från de områden där produkten har använts inom 14 dagar efter ansökan.

Hälsoeffekter av triklopyr

Den akuta toxiciteten ( kortsiktiga ) effekter av triklopyr , såsom sådana som härrör från att av misstag äta , röra eller andas in den kemiska industrin, har fastställts av EPA som låg . Detta inkluderar lätt irritation i ögon , och även om det är icke-irriterande på hud, kommer det orsaka hudsensibilisering. Ges till djur laboratorietest för ett eller två år , orsakade triklopyr liten njure vikt och pigmentförändringar nedfall . Laboratorium möss som fått måttliga till höga doser under två år upplevt en förändring i kroppsvikt , parametrar urin och bräss storlek . Höga doser av triklopyr orsakade minskningar i kullarnas storlek, viktökning och överlevnadsförmåga hos försöksdjur, och benbildning försenades under graviditeten. EPA har fastställt att triklopyr är en Grupp D cancerframkallande-inte klassificeras som mänskliga cancerogenitet. Triklopyr halveringstiden beräknas till cirka fem timmar för människor.

Riskbedömning för människor

triklopyr ny bedömning gjordes av EPA i enlighet med livsmedelskvalitet Protection Act från 1996 att fastställa eventuella känslighet för spädbarn och barn i livsmedel som kan innehålla rester av bekämpningsmedel. EPA placeras triklopyr i kategori III, som det visade sig vara mindre giftiga i oral och dermal applikationer. Försöksdjur som utsätts för höga doser av triklopyr resulterade inte i betydande ökningar av cancertumörer, bibehålla sin klassificering i grupp D. EPA bestäms också att storleken på triklopyr som kan konsumeras dagligen var 0,05 mg /kg /dag över en hela livstid utan några negativa effekter.

Previous:nothing Next:Varför orsakar Johnsons baby schampo inte tårar ?

Relaterade artiklar


 • Varför kan du inte äta grapefrukt när du tar en cholestrol sänkning statin ?
 • tidiga barndomen rörelse och utveckling
 • effekter av testosteron
 • hur ta reda på om du eller din älskade en kvalificerar sig för hospice
 • armborst ogräsmedel effekter
 • hur man vet om du har fibromyalgi ryggont eller en D-vitaminbrist
 • tidig menopaus och p-piller
 • är nackstöd kuddar säkra för barn i bilen ?
 • tecken och symtom på tyst reflux hos spädbarn
 • över disk rättsmedel för ringorm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com