effekter av kön i memorering

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-27
Skillnaderna i kön är uppenbart för även den minst uppmärksam person , och forskare har tittat på effekten dessa skillnader kan ha om något så vanligt som minne . Tre separata studier , var att titta på minne i tre metoder , rapporterade olika resultat . Två studier visade att kvinnor hade bättre minne minns än män , men en tredje studie kunde inte fastställa någon märkbar skillnad .

traumatisk hjärnskada

Resultaten av en studie av Jacobus Donders , Ph. D. , och Helen Woodward , Ph. D. , som dök upp i mars /april 2003 av "Journal of Head Trauma rehabilitering " tittade på effekten att kön hade på pediatriska patienter som rehabilitera en hjärna som drabbats av en traumatisk skada . I en studie av 70 patienter med hjärnskador och en kontrollgrupp på 70 demografiskt matchade pediatrik , upptäckte forskarna att kvinnliga patienter bättre än manliga motsvarigheter på den sammansatta T score för California Verbal Learning Test : barnversion . Men kontrollgruppen-som bestod av barn som inte hade upplevt traumatiska hjärnskador-visade inte någon signifikant skillnad i prestanda på grund av kön

episodiskt minne

A 2006 Syracuse University Institutionen för psykologi studien jämfördes . prestanda män och kvinnor i episodiskt minne . När vi ser på hågkomster och förtrogenhet , fastställt de att kvinnor mindes fler bilder än män men det var ingen skillnad mellan grupperna i förtrolighet. Syracuse upptäckte i sin studie att kvinnor hade bättre ihåg än män när man lär sig innehållsbaserade orelaterade par ord , men det resultat på sammanhangsrelaterad par var lika för bägge könen. Däremot har män gör färre associativa fel när du svarar på sammanhangsrelaterad ledtrådar än de kvinnor i studien . Forskarna fastställt att kvinnor hade en bättre post -till-sammanhang bindande än män . Andra studier som avses i studien påpekade att kvinnor presterade bättre än män i parade förknippar lärande och både omedelbar och fördröjd gratis återkallande och kvinnor erinrade ett större antal ord efter lärande en lista än män gjorde . Dessutom forskning visade att kvinnor presterade bättre som ett erkännande studier av ord , lukter och ansikten . Den bakomliggande orsaken till skillnader i kön föreställningar diskuterades inte .

effekterna av stress på minne

En studie i " Beteende Neuroscience " tidskrift år 2006 tittade på den effekt som psykosociala stress skulle ha på en grupp av 157 studenter med en kort film att jämföra verbala och visuella minne . Forskare Victoria Beckner , David Tucker , och Yvon Delville vid University of Texas i Austin och David Mohr vid University of California i San Francisco beslutat att stress bidragit till en konsolidering av minnet och inte försvaga minne hämtning . Analysen visade inte någon effekt av kön minns prestanda.

Previous:nothing Next:kroppen värker symtom är relaterade till vad sjukdom?

Relaterade artiklar


 • Vad händer om mjälten tas bort ?
 • hur du förlänger ditt liv
 • risken för piller bröstförstoring
 • hur man koppla av med egen hypnos
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • Vilka är de funktioner FSH i post- ludna män ?
 • hur man hålla fast vid din nya årets resolution
 • Vilka är orsaker till frekvent illamående och kräkningar i en tonåring ?
 • näring källor till omega 3
 • generiska mediciner mot epilepsi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com