faktorer av systoliskt blodtryck

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-19
Hjärtat är kraften cell i det mänskliga cirkulationssystemet, och det pumpar syresatt blod från lungorna genom hela kroppen. Precis som någon standard pump, skapar hjärtat tryck när det fungerar. Systoliskt blodtryck är den högsta siffran i ett blodtryck behandlingen och innebär att det maximala beloppet för trycket i artärerna när hjärtat drar. Den nedre nummer är det diastoliska trycket och anger den minsta av trycket när hjärtat vilar.

isolerad systolisk hypertoni

Normal systoliska blodtrycket för vuxna är vanligtvis mindre än 120 (mätt i mm Hg), och allt över 140 anses vara högt. Alla diastolisk avläsning över 80 betraktas som förhöjda, men det diastoliska nummer behöver inte vara hög för en patient att ha högt blodtryck. Om det systoliska antalet är högt och det diastoliska läsning är normalt, detta kallas "isolerad systolisk hypertoni (ISH). Enligt National Institutes of Health, ungefär 65% av alla hypertensiva (med högt blodtryck) patienter äldre än 60 år har ISH.

Stages of systolisk hypertoni

I ett diagram tillgängliga från Utah Department of Health , ett systoliskt läsning under 120 anses vara optimalt blodtryck . En mätning mellan 120 och 139 betraktas som prehypertensive . En läsning mellan 140 och 159 anses Steg 1 hypertoni , och allt över 160 bestäms som etapp 2 hypertoni .

faktorer bakom Brist på kontroll av blodtrycket

Enligt Framingham Heart Study rapporteras i tidskriften " Hypertoni " Endast 49% av 1. 189 studie deltagare som får blodtryckssänkande behandling uppfyllde deras bestäms systoliskt tryck mål . Med 89,7 % av deltagarna uppfylla sina diastoliskt tryck mål , undersökningen fastställt att en brist på systoliska trycket kontroll var signifikant ansvarig för patienter som inte uppfyller de önskade totala mål blodtryck .

Risker

Förhöjt blodtryck kan leda till ökad risk för stroke , hjärtinfarkt , hjärtfel eller njursvikt . Högt blodtryck har länge kallats "den tysta döden " eftersom det faktum att det inte finns några symptom och ungefär en tredjedel av alla amerikanska vuxna har hypertoni hos en eller annan form .

åtgärder för att sänka blodtryck

Det första steget i att sänka det systoliska blodtrycket är att vara medveten om det och att arbeta med den plan som fastställts av hälso-och sjukvårdspersonal . Utöver alla blodtryckssänkande medicin som kan föreskrivas, kan några enkla steg öka effektiviteten av blodtryckssänkande receptbelagda mediciner eller kanske eliminera behovet av receptbelagda läkemedel . Följande förändringar kan hjälpa till att sänka eller eliminera högt blodtryck : Ät en hjärtvänlig kost (eventuellt minska saltintaget ) , delta i regelbunden fysisk aktivitet, hålla en hälsosam vikt , hantera stress (eventuellt genom avslappningsövningar som massage eller meditation ) Och begränsa användningen av alkohol och tobak.

Previous:nothing Next:Vilken typ av blod gör navelsträngen innehålla ?

Relaterade artiklar


 • den Gotti kost
 • Vilka är orsaker till frekvent illamående och kräkningar i en tonåring ?
 • verktyg för de i rullstol
 • familjeplanering kliniker i White Marsh
 • minskade fostrets tillväxt
 • Hur vet jag när mitt barn behöver en stelkrampsspruta ?
 • hur man beräknar den totala urinutsöndringen
 • hur man handlar presenter för funktionshindrade med förlamning eller Alzheimers
 • effekter av dataspel för barn
 • hur man håller lättja ut av ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com