Vilka är ingredienserna i lava tvål?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-13
Waltke Co i St Louis, Missouri, utvecklat Lava tvål år 1893, och företaget registrerat varumärket 1896. Även om ägandet av varumärket och produkten har bytt ägare, har giftfritt biologiskt nedbrytbara ingredienser varit nästan oförändrad i mer än 100 år

Historia

Enligt Centennial historia Missouri blev William Waltke enskild firma år 1860 då han lämnade Becker Brand, en tvål tillverkande företag i StLouis, att grunda ett eget tvål som gör växter. Proctor Gamble säkrat Lava tvål rättigheter och därefter sålde dem till Block Drug Company 1996. WD-40 Bolaget förvärvade produkten under 1999 och nu har rättigheterna till varumärket namn och formel för Lava tvål.

Ingredienser

Enligt en 1995 Procter Gamble Faktablad krävs enligt Occupational Safety and Health Administration, formeln för lava tvål kommer från ingredienser som härrör från "kokosolja, pimpsten, vatten, glycerin och mindre ingredienser. "Lava tvål är ett giftfritt biologiskt nedbrytbar produkt.

Pumice

Pumice är den ingrediens i lava tvål som föranledde varumärkesnamnet. Pumice är vulkanisk aska och är kemiskt liknar glas men är mycket mjukare och skörare. Det är inte starka eller giftiga. Pumice i olika kvaliteter används i tvål, scrubs kropp, tandvård och andra produkter som kräver ett fint slip-kvalitet som är giftfri och biologiskt nedbrytbar.

Glycerin

WD-40 svarade på konsumenternas önskemål om information om glycerin i Lava produkt genom att säga att Lava innehöll natrium tallowate med en mycket liten mängd animaliskt fett. Natrium tallowate är natriumhydroxid eller lut , en av de tre viktigaste ingredienserna för tvål . Den andra nödvändiga ingredienser för att göra tvål är vatten och olja .

kokosolja

kokosolja upp som en av ingredienserna till Lava tvål är förmodligen i form av natrium cocoate , som är en kombination av fettsyran salter av kokosolja och natriumhydroxid. Kokosolja är en vanlig ingrediens i många kvalitet tvålar .

pH

pH värdering av Lava Tvål är 9,4 , vilket innebär att det är basiskt . Det pH-balansen i händerna skiljer sig från ansiktet , vilket är anledningen ansiktsprodukter har ett lägre pH balans närmare en neutral värdering av 7 . Lava tvål är en hand renare och marknadsförs som sådana.

Previous:nothing Next:hur man ändrar mentalvårdstjänster för ungdomar

Relaterade artiklar


 • Vilka är effekterna av rökning pipa ?
 • Vilka är orsaker till frekvent illamående och kräkningar i en tonåring ?
 • musik och hjärnans utveckling hos små barn
 • tecken och symtom på njure infektion hos småbarn
 • hur man ändrar mentalvårdstjänster för ungdomar
 • vad testresultaten visar klimakteriet?
 • innehållsämnen i Vicks vaporub
 • hur man använder äppelcidervinäger för att bota en svampinfektion
 • före klimakteriet humör symtom
 • hur man får ett försäkringsbolag att betala för infusioner vitamin C
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com