benfrakturer orsakade av IC gabapentin

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-31
Tillverkas av läkemedelsföretaget Pfizer , interstitiell cystit (IC ) gabapentin säljs under varumärket Neurontin . Ursprungligen utvecklat och marknadsfört som en behandling för partiella anfall , har det sedan visat sig hjälpa smärtkontroll nerv i samband med bältros och perifer neuropati. Förutom den bevisade användningsområden för IC gabapentin , läkare ordinera ofta läkemedel för andra off -label problem . Off-label förskrivning är att använda en medicin för något annat än vad den är avsedd att behandla . Medan det finns inga tecken på att IC gabapentin orsakar benfrakturer , det finns biverkningar i samband med det som kan orsaka benbrott uppstå

off-label Använder

Några av off- label användning av IC gabapentin vid behandling av neuralgi , migrän och metamfetamin och kokainberoende . Tester har gjorts som skulle kunna användas för bipolär sjukdom och att kontrollera värmevallningar i samband med klimakteriet . Det är vanligen föreskrivs att hjälpa till att kontrollera kronisk postoperativ smärta.

benfrakturer

Två av de vanligaste biverkningarna av gabapentin är yrsel och samordningsproblem. Dessa kan leda till att man faller, vilket resulterar i en benfraktur . Det finns inga bevis för att ta denna medicin på något sätt orsakar patologiska frakturer uppstå . Faktum är att läkare ofta ordinera gabapentin för att kontrollera smärta i samband med benfrakturer .

klinisk prövning

I kliniska prövningar som utförs av Pfizer , visade gabapentin en potential att orsaka yrsel i 28 procent av de som tog det . I studien gruppen rapporterade 1,5 procent något slags samordning problem . Färre än en av 1. 000 personer i gruppen hade en ökning av osteoporos samtidigt som gabapentin under den kontrollerade studien . En osteoporos öka kan potentiellt orsakar benfrakturer , men förekomsten var så liten att den inte föranleda ytterligare undersökning för att fastställa om dessa personer skulle ha haft en ökning av benskörhet om de inte hade tagit gabapentin .

Risker

I 202C Food and Drug Administration utfärdade en varning om att det kan finnas en ökad risk för självmord eller självmordstankar i samband med tillträdandet gabapentin . Denna varning har utfärdats för alla antiepileptika . Även Pfizer fortsätter att förneka sammanslutning av gabapentin med ökad självmordstankar konstaterade FDA att det fanns en ökning med 80 procent hos patienter som tar antiepileptika , vilket potentierande varningen .

Försiktighetsåtgärder

Personer med gabapentin bör inte plötsligt sluta

Previous:nothing Next:skäl för en svullen fot rosa

Relaterade artiklar


 • hur man : " stiga upp från din rumpa " ( och förbättra din hälsa )
 • hur att upplösa njursten med sparris
 • mest effektiva sätten att stimulera ny hårväxt
 • Vilken typ av testning är för Attention Deficit Hyperactivity Disorder ?
 • Vilka är riskfaktorer för en hjärtattack i tonåren ?
 • Vilka vitaminer behövs för en bebis hjärna utveckling ?
 • hur man mäter för foten vilar på en rullstol
 • Vilken typ av blod gör navelsträngen innehålla ?
 • Vilka är riskerna för en 4d graviditet ultraljud ?
 • diabetes dtour kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com