förhöjd hCG och risk för Downs syndrom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-16
Downs syndrom förekommer i ungefär en av 800 födda , enligt National Institute of Child Health och mänsklig utveckling. Downs syndrom är den vanligaste genetiska orsaken till lindrig till måttlig utvecklingsstörning. Den orsakas av en kromosomavvikelse

Screening för Downs syndrom

Gravida kvinnor kan ha ett enkelt blodprov för att fastställa om en ökad sannolikhet för Downs syndrom är närvarande . . Typiska tester är triscreen och quad skärmen

Nivåer Skärmad

I triscreen , nivåerna av alfa- fetoprotein ( ett protein som produceras av lever hos foster ) , humant koriongonadotropin ( hCG , ett hormon som produceras av moderkakan ) och östriol eller uE3 ( ett graviditetshormon ) kontrolleras för onormala nivåer . I en quad -skärm , är dessa tre testade , liksom Inhibia A , en graviditetsrelaterad protein .

Downs syndrom och HCG

När nivån av HCG i blodet stickprov utökas , sannolikheten för Downs syndrom höjs . Enligt Mayo Clinic , när det resulterar stater en risk på 1 380 eller högre , blir resultatet anses positivt , och kvinnan ges möjlighet att få fler tester göras ( ofta bestående av ett fostervattenprov ) .

resultat

Quad -skärmar identifiera korrekt 80 procent av Downs syndrom graviditeter . Har dock screening fem procent falskt positiva takt . " falskt positiva " avses den provning felaktigt identifierat kvinnan som har en ökad risk , det är ofta på grund av felaktig datering av graviditeten .

Uppföljande tester

Om en kvinna sa till henne screening blodprov är positivt , kommer hon att ges en möjlighet för ytterligare provning, t. ex. en närmare ultraljud , fostervattenprov , moderkaksprov (CVS ) , och perkutan navelsträngsblod provtagning (PUB ) . Exklusive ultraljud , dessa är mer invasiva tester och göra en liten risk för missfall .

Previous:nothing Next:vad är normal höjd och vikt för en 17 - månader gammal ?

Relaterade artiklar


 • örter som dödar invärtes parasiter
 • hur man har en lyckad IVF
 • badrum säkerhetsanordningar
 • Barnmorska förfaranden
 • vad betyder sag innebär det i en ultraljudsundersökning för gallsten ?
 • hur man ska behandla ömma fötter genom mul smärta rättsmedel
 • Vilka är de funktioner FSH i post- ludna män ?
 • Gerd symtom i klimakteriet
 • hur att upplösa njursten med sparris
 • hur man kör med en inopererad defibrillator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com