hur hälsosamt är hårfärgningsmedel för damer?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-30
Hårfärgningsmedel man nog för de flesta kvinnor att använda ibland, men långvarig användning och mörkare färger kan öka risken för vissa typer av cancer. För dem som vill minimera sina risker, alternativa hårfärgning alternativ finns

Forskning

Många vetenskapliga studier söker ett samband mellan hårfärgningsmedel och cancer har inte hittat en högre risk för kvinnor som färga sitt hår i motsats till kvinnor som inte gör det. Det finns två undantag : En studie fann en ökad risk för non-Hodgkin- lymfom hos kvinnor som använde mörk hårfärgning och 20 år eller mer . En annan studie fann att frisörer som hade ofta tillämpas hårfärg i fem år eller mer hade en tre gånger ökad risk att utveckla bröstcancer .

Typer

Dark hårfärgningsmedel är mer av ett bekymmer eftersom den använder en oxiderande agent , vilket skapar nya kemikalier . Vissa av dessa kemikalier kan vara cancerframkallande. Lättare hårfärgningsmedel färger har inte satts i samband med ökad cancerrisk .

förordning

Food and Drug Administration inte reglerar kosmetika, bland annat hår färgämnen. Säkerheten för de hårfärgningsmedel som istället regleras av den kosmetiska industrin Review, en panel som finansieras av industrin. Ändå säger panelen sin översyn är "oberoende" av industrin. De som har problem kanske vill rådfråga förteckningen över ämnen som har förbjudits av EU. Från och med 2007 hade 135 ämnen varit förbjudna och 49 mer var under behandling. Många av dessa finns fortfarande i hårfärgningsmedel i USA.

Graviditet Överväganden

Enligt Roger W. Harms, en läkare vid Mayo Clinic, döende håret medan du är gravid är inte sannolikt kommer att medföra skada för barnet. Få studier har gjorts på effekten av att använda hårfärgningsmedel under graviditet. De som har gjorts har kommit motstridiga slutsatser. Många kvinnor färga sitt hår under hela sin graviditet.

Minskad risk

För att minska risken, om du färg håret själv, använd handskar, använda färgen snabbt och skölja hårbotten ordentligt. Hårfärger med ekologiska råvaror finns tillgängliga. Men några ekologiska produkter som säger "naturlig " på förpackningen innehåller samma tvivelaktiga syntetiska ingredienser som traditionellt hårfärg. Henna är en säker alternativ som har använts i tusentals år . Men några henna produkter kan också innehålla syntetiska ingredienser .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till förhöjda dopamin ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är biverkningarna av läkemedel för hosta hos småbarn ?
 • hysterektomi & urinvägsinfektioner
 • hur att hålla sig frisk hela tiden
 • Hur övertyga din läkare att utföra Essure sterilisering
 • förklaring av den näring av vitaminer för barnen
 • håravfall under amning
 • om Tiger balsam aktuella salva
 • hur man förebygger graviditetsillamående
 • Inomhusväxter & astma
 • öra säkerhet för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com