hur man håller en tidslinje över din hälsa historia

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-08
De flesta av oss hålla bättre tidslinjer på våra fordon eller hem än våra egna kroppar . Om du är " skyldig som anklagas för brott " , har du antagligen fått pålar eller lådor fulla av medicinsk kvitton , blanketter försäkring , och testresultat . Om du är någorlunda välorganiserat , kanske du har filer som inrättats genom läkare eller specialitet , som innehåller några av din hälsa och medicinska dokument .

Även de mest hängivna rekord -keepers tenderar att misslyckas på att hålla en tidslinje av den personliga hälsan , eller att kunna återskapa sjukdomshistoria snabbt .

Jag ska förklara hur man gör detta och varför det är viktigt
1.
Förstå varför det är viktigt att ha en tidslinje

hålla en katalog med skador och sjukdomar, operationer, screeningtest , odiagnostiserade symtom, vaccinationer, behandlingar och receptbelagda läkemedel förändringar är användbar för dig och medicinsk personal som kommer att behandla dig under ditt liv. Hellre än att förlita sig på en ojämn minne och /eller gå igenom filer full av läkare räkningar och försäkringsersättningar, det är bra att ha en katalog med vad som hände i din personliga hälsa historia, när och var.
Borta
är de dagar då en allmänläkare eller familj doc var den plats i vår medicinska historia. Din personliga sjukdomshistoria är nu splittrad och i stor utsträckning, kan uppgifter om barndomen vaccination, sjukdomar och även tidiga tester vuxen och förfaranden förlorade. Din hälsa historia är ditt ansvar att hålla och ha tillgång till.

Var och en av oss måste vara proaktiva och behålla vår egen uppsättning personliga hälsojournal inklusive kopior av testresultat och andra uppgifter /information, så vi kan granska med viss säkerhet händelser och förändringar för vår allmänna hälsa och välbefinnande. Veta var bröstet xrays är med kopior av CT-scanning, att veta hur många år sedan en tand var utjämnat, när din senaste stelkrampsspruta var, där dina mammogram resultat bor, etc. är vårt ansvar.

Det kan också vara till hjälp för din partner eller familjemedlem att få omedelbar tillgång till denna information i händelse en nödsituation eller olycka inträffar. En anamnes tidslinje är en bra sak att ha med dig när du reser.
2.
Inse att HIPAA sekretesslagar påverkar tillgängligheten av din medicinska Info

HIPAA är av sjukförsäkringslagen Bärbarhet och Accountability Act 1996. Den ger rättigheter och skydd för patienterna om integritet och användningen av deras hälso-och sjukvårdsinformation. Om du är arbetsoförmögen, kan dina familjemedlemmar eller partner resa inte kan få tillgång till din hälsa information för din räkning. Att hålla en personlig sjukdomshistoria tidslinje kan hjälpa andra hjälpa dig i en nödsituation

vill veta mer från US Department of Health and Human Services om HIPAA lagar om personlig integritet, kopiera och klistra in den här webbadressen i webbläsaren. :

http://www. hhs. gov /OCR /privacy /HIPAA /förståelse /konsumenter /consumer_rights. pdf
3 .
Välj Format /Metod för att registrera din Timeline

Du har fått massor av val , allt från en handskriven kronologi att en elektronisk version på programvara som du köpa eller ligger på en server som du åtkomst .

* Formatet kan vara så enkelt som en fodrad anteckningsblock i en mapp märkt " personliga medicinska historia " med kronologisk anteckningar och kopior av viktiga bifogade tester .

* Eller så kan du välja en text ( Word- fil) på din dator som du uppdaterar regelbundet .

* Du kan använda en online-ansökan där du eller en tredje part kommer in uppgifter om din sjukdomshistoria och du kommer åt den när det behövs.
4.
Skapa ditt Historia Genom att samla och detaljer Records

Om dina föräldrar gav dig en anamnes med din barndom vaccinationer och sjukdomar, och åldrar och dödsorsaker av dina mor-och farföräldrar, mostrar och farbröder, osv, du re en bra start. Barndomen historia är den första delen ska du spela in om möjligt.

Då får du vill samla och organisera information om medicinska historia från det att du var en ung vuxen framåt. Gör anteckningar från ditt minne, alla poster som du har, och även kontakta din läkare kontor och andra vårdgivare för att se om du kan få datum, uppgifter och kopior av testresultat, kirurgiska register, labb prov osv

Du vill spela in din blodgrupp, allvarliga skador och sjukdomar, operationer, screeningtest, akutvårdsbesök, odiagnostiserade symtom som du sökt vård för, specialister du såg, vaccinationer, villkor som krävde sjukgymnastik, receptbelagda läkemedel förändringar , tandvård, mmSkapa en löpande inventering av hälso- evenemang , tester och behandlingar . . . och sedan hålla den aktuell.

En mycket enkelt format kan ha rubriker så här :

datum (månad /år ) Min Ålder Händelse /Resultat Plats /läkare
5

Dela Placering av din tidslinje med din partner eller familj

Låt en nära familjemedlem eller vän har en kopia av eller vet hur man hittar denna information i en nödsituation. När du reser , uppdatera den och ta med dig en kopia .

tips och varningar


 • Steg 4 tar tid . Beroende på din ålder och sjukdomshistoria , kan du behöva behandla det som ett " projekt " och planerar att spendera en del av flera veckor eller några månader att slutföra det . Speciellt om du har för att få fram vissa av de handlingar eller datum från läkare kontor .


 • Previous:nothing Next:Hur övertyga din läkare att utföra Essure sterilisering

  Relaterade artiklar


 • välj hCG oljestickan förfaranden
 • hur man håller mina fötter varma på natten
 • hur man får läkarvård utan försäkring eller pengar
 • biverkningar av rökelse olja
 • effekter av kön i memorering
 • hur du väljer en byrå hemvård för dina föräldrar - vad behöver du veta
 • om Tiger balsam aktuella salva
 • musik och hjärnans utveckling hos små barn
 • Hur säker är manlig förbättring droger?
 • hur man absorbera prednison efter gastric bypass
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com