hur man överlever den NICU

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-02
Efter månader av väntan, har din lilla mirakel kom. Men du nu inför en av dina värsta mardrömmar. Något är fel och din lilla man har att spendera tid i NICU. Detta var inte vad du väntade och du har ingen aning om hur man hanterar den. Men oroa dig inte-du kan hantera det. Jag upplevde NICU i sex veckor med min andra son, och jag lärde mig mycket om att hantera det. Här är mitt råd till dig

Du behöver:. .
Tålamod
Stöd från familj och vänner.
Vila.
Näringsämnen.


1 .
Använd vad stöd du har . Din familj och vänner kommer att bli en viktig källa till stöd för dig under denna ansträngande tid. Använd dem väl . Var inte rädd för att be om hjälp eller att gråta på deras axlar . Många av mina familjemedlemmar funnit att det är frustrerande att de inte kunde hjälpa min son , men det gjorde dem att må bättre att veta att de kunde hjälpa mig genom att låna ett öra eller ens genom att göra min tvätt för mig eller titta på min äldre son . Det kan inte heller skada att tala med ett sjukhus socialarbetare som kan ha möjlighet att koppla upp dig med stödgrupper i ditt område.
2 .
Utbilda dig själv . Kunskap är verkligen makt . Få information om ditt barns tillstånd så att du kan ställa de rätta frågorna . Och var inte rädd att ställa frågor . Du är inte en pest , du tar en del i ditt barns tillfrisknande. Fråga ditt barns sjuksköterska om förfaranden som görs , om alla de trådar, IVs och rör kopplas till honom och om hans övervakare och vad de betyder. Med mer kunskap kan hjälpa dig känna att du är återfå viss kontroll över din situation . En varning-slå inte på internet utan att först be ditt barns läkare ska gå. Det finns massor av felaktig information på Internet och du kan vara riktigt vilseledd av en del av det . Min sons neurolog gav mig en lista över webbplatser han rekommenderade den cerebral pares och hjärnskador som jag tyckte var mer användbar än många av de andra där ute .
3 .
vara en patient förespråkare . Ta initiativ och ditt barns sjuksköterska om du tycker att han kan vara obehagligt , för varmt eller för kallt , hungrig eller om han behöver en blöja förändring . Som hans förälder är du den som bäst kan bedöma dessa saker . Likaså om du tror att det kan vara något fel med en av sina IVs eller rör , tala ut . Det var några gånger när jag märkte saker som luft i ett IV linje och blod i hans andningsslang sköterskan hade missat . Har aldrig förutsätta att sjuksköterskan ser allt och vet allt . De är mänskliga , också, och de gör misstag. Om du har fel , ingen stor sak . Men om du har rätt , kan du vara avvärja en större katastrof.
4 .
Vila dig . Detta är viktigt : Du måste ta hand om dig själv också . Få så mycket sömn som du kan, äta regelbundet och ta dina vitaminer . Du kommer inte att kunna ta hand om barnet när han äntligen komma hem om du har kört själv i marken . Om du behöver ta en dag ledigt från att vara vid hans sjukbädd , gör det . Det fanns flera dagar när jag inte kunde få mig till sjukhuset . Jag kunde bara inte fortsätta att titta på honom i denna isolette , på alla dessa maskiner , för en dag . Så jag gjorde det inte. Jag ringde till sjukhuset ett par gånger för att checka in , och jag tillbringade dagen i sängen . Förlåt dig själv för att inte vara ett helgon . Att vara på ett sjukhus 24 /7 är en nästan omöjlig uppgift för någon . Om du går hem är inte ett alternativ , ta reda på om det finns någonstans där man kan gå för att få lite vila . De flesta större sjukhus har ett Ronald McDonald Hus eller motsvarande i närheten .
5 .
Skapa en blogg . Du tänker , " Vem har tid att blogga när deras barn är i NICU ? " Du , kom ihåg , eftersom du kommer att ta en paus från sängkanten vaka då och då , eller hur ? Allvarligt talat, kan skapa en blogg hjälper dig att få uttrycka sig om barns villkor utan att behöva svara på en miljon telefonsamtal och e-post frågar hur han gör . Jag hittade en hemsida som heter CarePages. com där jag kan skicka uppdateringar och bilder att skicka till familj och vänner. Och bloggar är precis som tidskriften skriva , vilket är oerhört laxermedel . Du kan behandla din blogg som en dagbok , eller så kan du hålla en särskild journal för alla dessa bekymmer du kanske inte vill dela med alla .
6 .
Cry . Yell . Hit något (mjuk ) . Varsågod , släpp ut det . Att ha ett barn i NICU är överväldigande. Det är stressande och skrämmande och det är oändligt ( inte riktigt , men det känns som det mesta ) . Håll inte det-det hjälper inte någon, speciellt inte du . Antingen hitta en lugn plats där du känner dig bekväm , eller ringa upp någon du litar på och bara släppa ut det. Det finns ingenting att skämmas för . Det är inte bara friska , det är nödvändigt .
7 .
Ta bilder . Detta kanske låter konstigt , särskilt om ditt barn är på alla typer av maskiner , men du kommer att vilja dem senare . Min mamma försöker alltid gå förbi bilder på min son när han var i NICU , men jag vill ändå se dem . Det påminner mig om allt som vi gick igenom , och vad han gick igenom , att komma dit vi är i dag. Det håller mig grundad och det håller mig från att ta för givet mirakel i hans liv .
8 .
Limit besökare . De flesta NICUs har strikta riktlinjer för hur många personer kan vara på barnets säng , och du inte vill ha att lämna för att göra plats för någon annan . Om vänner eller familjemedlemmar insisterar , försök att planera sina besök vid en tidpunkt när du inte kommer att vara där . På så sätt behöver du inte en trafikstockning , och du kan göra något för dig själv utan att känna skuld för att lämna ditt barn ensam . En av de viktigaste sakerna att komma ihåg om besökare är inte barn ! Endast syskon till patienter är tillåtna på NICU golvet . Dessutom är det verkligen ingen plats för ett friskt barn . Och även friska barn är fulla av bakterier som din sjuka barnet inte behöver .
9 .
Stay bakteriefri . Tvätta alltid händerna när du kommer in i NICU och använda hand sanitizer efter att röra något annat än ditt barn . Han har nog med problem utan att få en infektion . Om du eller någon av dina besökare har en förkylning , stanna hemma . Du kan bära en kirurgisk mask vid sängkanten , men mer än troligt ditt barns sköterskan vill att du stannar klart . Använd tiden till att ta en paus och få dig frisk .
10 .
Ta del i barnets vård . Nej , inte försöka ändra hans IV . Men du kan ändra hans blöja om hans sköterska säger att det är okej . Använd detta som en chans att obligation med honom . Byter hans blöja , kolla hans temperatur , byta kläder , ge honom ett bad , något som du skulle göra hemma du kan göra i NICU så länge barnet kan hanteras säkert . Prata med sköterskan att se vad du får göra . Se hans sjuksköterska vet vad du har gjort och inte kasta bort blöjorna , de måste vägas och ibland inspekteras
elva
Prata med ett case managern . . En dag när du känner dig särskilt stabil (jag vet dessa dagar kan få och långt mellan ) , prata med en case manager och ta reda på om det finns några försäkringar frågor eller saker du behöver ta itu med . Finns det någon utrustning i hemmet kommer du till slut måste som kräver förhandstillstånd ? Har du behov av att utnämna en leverans företag? Fråga en socialarbetare om det finns några medel eller statligt stöd som du har rätt . Det finns också regeringens program för att hjälpa ditt barn med utvecklingsstörningar problem som dina socialarbetare eller case manager kan diskutera med er .
12 .
Ta klasser . Ta reda på vilka typer av klasser sjukhuset eller samhället erbjuda och ta dem . Skaffa en kurs i första hjälpen och HLR barn , och få undervisning på alla enheter du kan ha att använda hemma , såsom matningssonden eller monitorer .
13 .
förbli starkt . Du kan göra detta. Min man och jag gillar att använda termen " försiktigt optimistiska " avses vara realistiska , men aldrig ge upp hoppet. Ta en dag i taget och gör vad du måste göra för att hålla dig samman för att lilla Munchkin skull. Jag visste aldrig att jag hade det i mig, men jag gjorde, och du gör också.

Tips och varningar


 • Bär bekväma kläder och skor
 • Lär ditt barns sjuksköterskor namn
 • inte röker innan du besöker, kan lukta på kläderna irritera baby


 • Previous:nothing Next:hur man läka fotsvamp

  Relaterade artiklar


 • hur man har en lyckad IVF
 • vad är orsakerna till förkalkning av mjälte ?
 • hur man kan sträcka en muskel spasm i din hamstring
 • näring källor till omega 3
 • vad som väntar när man stannar Dexedrine
 • hur du återvinner allt
 • hur man använder en potta personsökare att stoppa sängvätning
 • återhämtningstiden från en c - sektion
 • Vad innebär det om ett PSA- blodprov är lågt ?
 • innehållsämnen i Vicks vaporub
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com