leverfunktion hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-29
Många av oss förknippar leversjukdom som vuxen problem. Detta är helt enkelt inte sant. Den amerikanska Lever Association rapporterar att 15. 000 barn på sjukhus varje år med en lever sjukdom. Levern är ett komplicerat organ som utför mer än 500 vitala funktioner i människokroppen. Inte bara fungerar det på samma sätt hos vuxna och barn, men barn är utsatta för samma leversjukdomar som vuxna, alltför

Funktioner

Levern tjänar många olika funktioner i kroppen från att lagra energi från maten, att göra protein, och att eliminera gifter ur kroppen. Levern är också ansvarig för att producera galla, en vätska som hjälper smälta mat.

Blodtillförsel

Levern har om 13 procent av kroppens blodomlopp. Syrerikt blod levereras till levern medan blodet hög näringsämnen flöden från levern till resten av kroppen.

Bränsle

När i levern, kan de näringsämnen i blodet delas upp ytterligare och distribueras till de olika system i kroppen. Proteiner produceras för blodplasma , är energi lagras , och bakterier tas bort från blodet

Tecken och symtom på skador

Gulsot-. gulaktig hud och ögon-mörk urin , illamående och svullen buk kan vara symtom på leverskada eller sjukdom . Ett enkelt blodprov , en så kallad leverfunktion panel , kan diagnostisera ett problem . Enligt den amerikanska Lever Foundation , , av alla de sjukdomar som drabbar barn är bara en i 2. 500 diagnosen leversjukdom .

Leversjukdom

sjukdomar som orsakar leversjukdom hos vuxna är desamma som orsakar leversjukdom hos barn . Läkarna på barnsjukhuset i Boston rapporterar att varje vecka flera barn diagnostiseras med leversjukdom . Dessa barn är ofta överviktig , före diabetes eller diabetes , och har höga kolesterolvärden.

gallgångsatresi

men sällsynt , kan en del barn föds med gallgångarna som inte är fullt utvecklade, enligt Cincinnati 's Children 's Hospital . Gallgångsatresi är en ovanlig sjukdom som endast drabbar spädbarn mellan två och åtta veckor gamla . När gallan fastnar inuti levern kan leversvikt uppstå .

Previous:nothing Next:hur man förutsäga ett förfallodatum baserat på LMP

Relaterade artiklar


 • den Gotti kost
 • personliga tillfrisknande planering för drogmissbruk
 • hur man tar hand om en mamma med minnesproblem
 • svamp effekter och opiatabstinenssymtom
 • den bästa tiden att göra ett 4d ultraljud
 • hur man kan mäta din midja att höftkvot
 • dörrlarm för Alzheimers sjukdom
 • håravfall under amning
 • långvarig exponering för mögel och hälsoeffekter
 • progesteron kräm vs stolpiller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com