motstånd motion av svaga äldre

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-02
Fördelarna med motstånd motion eller styrketräning , för svaga äldre inbegriper ökad energi, uthållighet, rörlighet, balans och bättre humör . Aerob träning inte har visat sig vara bättre än motståndet aktiviteter för äldre , styrketräning ensam eller i kombination metod kan användas . Hälsoproblem och särskilda behov är viktiga överväganden när man planerar träning som är lämplig och roligt för seniorer

Fördelar

Enligt Dr John Heath , i en artikel publicerad i " Journal of American Board of Family Medicine , " "Även i 90-åriga deltagare , leder styrketräning till ökad muskelmassa , en fördubbling av styrkan , och större självständighet i dagliga aktiviteter . " Motstånd motion förbättrar också bentätheten .

Enligt Centers for Disease Control (CDC ) , att genomföra en sådan träning kan minska faller hos äldre personer genom att stärka quadriceps och förbättra balansen . Motion är en underutnyttjad , drogfri behandling för att uppnå ökad livskvalitet för äldre , särskilt för dem med högt blodtryck, diabetes , artros och depression .

Hinder

Enligt CDC , de flesta äldre vuxna missar möjlighet att förbättra den allmänna hälsan och inte arbetar med styrketräning . Alla vårdgivare måste stärkas och uppmuntra till deltagande i övningar , som attityder vårdgivare är viktigt för många seniorer .

Social isolering-som inte har en grupp eller en partner med vilken utöva-gör det mindre sannolikt att äldre kommer att fortsätta styrketräning . Även majoriteten av svaga äldste är kvinnor som har uppkommit i en kultur och tid då kvinnor inte utnyttjade. Seniorer måste informeras om fördelar och bör sätta sina egna uppnåeliga träningsmål.

Överväganden

Även svaga äldste sällan har hälsoproblem som kontraindikation motstånd motion. Varaktighet träningspass kan vara så kort som sex minuter och schemaläggas två gånger om dagen. Enligt den CDC, finns fördelar med att utöva så lite som 30 minuter per vecka.

Motion är bara olämpligt, enligt DrHeath, om minsta ansträngning utöver dagliga aktiviteter äventyra stabiliteten i svåra eller senare hjärtproblem. För det stora flertalet, förbättrar motion hjärthälsa. Seniorer bör undvika att bli utmattad, dock.

Dr Heath rekommenderar att förnuftiga försiktighetsåtgärder vidtas för att möta de medicinska behoven av svaga äldre. Patienter med angina borde ha nitroglycerin medicin till hands när du tränar. De med lungsjukdom kan behöva extra syrgas. Insulinberoende diabetes bör övervaka blodsockret både före och efter träning och har ett mellanmål till hands i fall blodsocker sjunker för lågt. Frail äldste med artrit kan ha nytta av hydroterapi, utöva i vatten. Seniorer ska stoppa alla rörelser som ger smärta.

Utrustning

Resistens övning kan göras med vanliga ljus hantlar eller små bildas vikter. Det finns en mängd olika färgstarka vikter finns i sport och varuhus. En tre pund vikt med tå remmar kan lyftas med en längre ben i sittande ställning, till exempel. Höftböjning kan göras stående, hålla i ryggstödet på en stol och lyft knät med två pund fotled vikt. Elastiska band av olika draghållfastheten är också användbara vid styrketräning.

Previous:nothing Next:hur man kan minska längden på menstruationscykeln

Relaterade artiklar


 • hur man förstår sjukdom autismspektrumstörningar
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
 • hur man får ett försäkringsbolag att betala för infusioner vitamin C
 • orsakerna till dålig cellprov
 • gulsot hos nyfödda barn på grund av ABO
 • smärtstillande för postoperativ smärtlindring hos barn
 • klimakteriet behandling utan risk för DVT
 • hur man får bättre vård av din läkare
 • differentialdiagnos av kronisk buksmärta hos barn
 • diabetes dtour kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com