sinne bygga spel för seniorer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-03

Du behöver :
1 par tunna , löst sittande , isolerande strumpor
. 1 större par ull strumpor .
Mikrotåliga fotvärmaren ( sulor , strumpor eller tossor ) .
Extra filt .

Minne är en av de svåraste problemen i samband med åldrande . Seniorer är mer mottagliga för degenerativa sjukdomar som Alzheimers och relaterade demenssjukdomar . Ett sätt att sänka din risk att utveckla någon av dessa mind- råna sjukdomar är att delta i åtanke att bygga spel som tvingar dig att lösa problem på ett roligt sätt . Hitta utmanande spel ( som de som anges nedan ) att hålla hjärnan aktiv .

datorspel

Teknik tillåter oss att använda vår hjärna på fler sätt än någonsin tidigare. Vi kan avancera kompetensnivån , rädda våra resultat och hänvisa till dem att följa våra framsteg . Nedan finns två datorspel som är mind- hus för seniorer

Posit Science-Brain fitness program 2,0 . Det här programmet ($ 395) har visat förbättring av minnet av dem som använde den på föreskrivet sätt .

MindFit : Det här spelet ger en individualiserad system i sinnet att bygga spel .
beräkningar från mars Studien för 2009 vid den internationella Alzheimers konferens i Salzburg , Österrike , detta spel ger korttidsminne förbättring med 18 procent bland deltagarna 50 år och över . Priset för detta spel varierar från $ 129 till $ 149 .

Online Spel

Bara handlingen att surfa på Internet är bra för seniorer som vill hålla deras sinnen aktivt . Enligt en artikel i oktober 19, 2009 numret av Science Daily , " Första gången Internetanvändare hittar en ökning i hjärna byggnad efter bara en vecka . "
En bra resurs online är Brain Games , som är ett program som skapats av förebyggande Magazine ( se Referenser ) . På webbplatsen finns länkar till en mängd av mind- byggnad spel för seniorer .

bräd-och kortspel

bräd-och kortspel som använder strategin är också ett utmärkt verktyg för att hjälpa till att bygga sinnet . Inte bara spel kräver att du använder din hjärna för att utveckla strategi , men också tillåter dig att umgås , vilket också är bra för ditt sinne . Haffa en kompis , gå till en park eller ett populärt kafé och spela brädspel såsom schack, dam och ansluta fyra . Kortspel som även bygga din hjärna makt innefattar gin , bro och rummy .

Puzzles

göra någon typ av pussel tvingar dig att tänka analytiskt . Populära pussel inkludera ordet sökningar , korsord , pussel och sudoku .

Previous:nothing Next:motstånd motion av svaga äldre

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna för en 4d graviditet ultraljud ?
 • valeriana och klimakteriet
 • hur man ska leva bättre på vintern
 • missbildningar på grund av kön val
 • mäns hälsa & hjärtsjukdom
 • hur man handskas med matförgiftning
 • Vad innebär det om ett PSA- blodprov är lågt ?
 • hur du väljer en byrå hemvård för dina föräldrar - vad behöver du veta
 • hur man donera en navelsträng för stamcellsforskning
 • vad testresultaten visar klimakteriet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com