steg för DNA-test

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-13

Forensic test

DNA är en lång, smal sträng. . En en-fot långa strängen kan passa grovt in i loppet av en kub med måtten en miljondels av en tum per sida. DNA innehåller de grundläggande strukturerna på de flesta levande varelser byggs. DNA är bosatt i de flesta celler inuti en levande organism och innehåller de data som gör organismen vad det är-röda blodkroppar som inte innehåller DNA, men vita blodkroppar gör. Forskare och kriminaltekniker kan testa för Dan för att bestämma ett brett spektrum av ämnen, inklusive eventuella fosterskador på ett ofött foster och möjliga orsaker till ärftliga sjukdomar, och eftersom varje DNA är unikt för en individ får en persons identitet som lämnade en hudcell eller hår prov på en brottsplats kan fastställas.

Det finns två grundläggande processer som används vid DNA-test för rättsmedicinsk-RFLP och PCR. Det förstnämnda kräver en större mängd DNA än de senare, och DNA-prover kan inte brytas ned för att uppnå önskat resultat. PCR-testning behöver mindre DNA än RFLP och provet kan vara något försämrad, men inte helt. Andra former för att identifiera DNA STR (Short Tandem upprepning), som undersöker specifika områden i kärn-DNA som är olika för varje person, och mitokondrie DNA-analys, som kan användas på flera decennier gamla fall när de biologiska prover som innehåller inte längre kärnförsedda cellulära materialet.

RFLP och PCR-testning steg

RFLP är en förkortning för begränsning fragment length polymorphism. Det första är DNA från tusentals celler och skärs med hjälp av ett enzym-allmänt Hae III. Det enzym som kommer att skära cellerna på samma ställe i DNA-strängarna eftersom varje DNA cell är identisk med alla de andra i varje person. Vidare är den skurna prov dras igenom en gel-som fungerar som ett filter, vilket gör att mindre DNA-fragment för att gå snabbare än stora-med hjälp av elektrisk ström. Efter att DNA- bitar har sorterats efter storlek , är en replik göras för att hålla DNA-bitar i sina slutliga positioner och behandlas med en sond ( som binder till DNA där liknande kedjor visas) . Det sista steget tar DNA- fragment bestäms av sonden och jämför dem med en databas för att bestämma befolkningen frekvensen av provet .

PCR står till polymeraskedjereaktion och kan göra miljontals exakta kopior av DNA från endast små provmängder-även så liten som bara några hudceller kvar under ett rån offrets naglar. I och för sig, skapar PCR mer DNA celler från ett litet urval storlek, vilket möjliggör mer detaljerade tester för att fyllas.

Stegen i DNA Urvalsförfarande

Det finns tre definitiva processer vid provning DNA-prover som erhållits från brottsplatser eller för frågor av faderskap-biologi, teknik och genetik. Det första är biologiska prover som samlats in och DNA kopieras med PCR. Nästa stopp innebära att dela STR regionerna skall skrivas med platta gel eller kapillärelektrofores (CE). Antalet upprepade regioner bestäms och jämförs med tillgängliga databaser eller andra prover för att avgöra matcher. Den genetiska profilen som skapades skulle jämföras-i exemplet med en misstänkt kriminell-mellan den misstänkte och DNA-bevisning som samlats vid brottsplatsen. Matcher kallas inneslutningar, och alla misslyckade match kallas utanförskap.

Previous:nothing Next:Hur man överför planer vård om jag flyttar till en annan stat

Relaterade artiklar


 • Vilka är effekterna av rökning pipa ?
 • hur man sterilisera baby nappar
 • är bensalkoniumklorid säkert ?
 • Vilka är de funktioner FSH i post- ludna män ?
 • hur man beräknar ränta dopamin dropp
 • biverkningar av östriol
 • klimakteriet och avstånd ut
 • vikten av balans mellan progesteron och östrogen
 • Vilka symptom gör kvinnor med hög DHEA hormoner ?
 • Bilförsäkringar guide att berätta om ett fordon var i ett vrak
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com