Hur rökning effekt ett cellprov ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-01
Ett cellprov är en gynekologisk test som kontrollerar om smittämnen eller cancerceller i livmoderhalsen . Cigarettrökning har korreleras till förändringar i livmoderhalsen och därmed en Pap smear för en rökare är mer benägna att visa avvikelser i livmoderhalsen än för en rökare

Du behöver : .
en vilja att lära
Extra shopping dags att bli en etikett läsare .
En förståelse för att kunna lämna en del livsmedel bakom och lägga till några nya livsmedel .


Cervikal dysplasi Förekomsten av onormala livmoderhalscellerna på en Pap smear är diagnosen livmoderhalscancer dysplasi . Enligt Truestar Hälsa , rökare är mer benägna att få denna diagnos än ickerökarna . Cervikal dysplasi kan vara så enkelt som mild inflammation eller så kritisk som malignitet .

humant papillomvirus

The American Society for kolposkopi och cervikala patologi ( ASCCP ) konstaterar att rökning orsakar förändringar i livmoderhalsens celler som kan leda till mänskliga papillomvirus ( HPV) infektion . De flesta HPV -infektioner har inga yttre symtom, men vissa former kan eventuellt orsaka livmoderhalscancer eller genitala vårtor. HPV kan upptäckas med ett cellprov .

livmoderhalscancer

Det amerikanska Department of Health and Human Services konstaterar att onormala livmoderhalscellerna orsakas av rökning kan leda till livmoderhalscancer. Livmoderhalscancer har inte symptom , men det kan diagnostiseras med ett cellprov . Tidig upptäckt möjliggör behandling , vilket hindrade maligna celler från att sprida sig till andra organ eller vävnader .

Passiv rökning

Truestar Hälsa rapporterar att konsekvent exponeringen för passiv rökning är bara en sannolikt att resultera i ett onormalt cellprov som faktiska rökning .

När en kvinna slutar röka

Enligt ASCCP , om en kvinna slutar röka , kommer hennes immunsystem blir starkare . Således kommer hennes kropp ha styrkan att slåss mot en mindre HPV -infektion utan behandling , vilket kan resultera i en normal cellprov .

Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa brist på energi

Relaterade artiklar


 • hur och 10 sätt att överleva blues artrit vintern
 • hur man får din man att sluta undvika läkare
 • den Gotti kost
 • buksmärtor och lunginflammation hos barn
 • hur du väljer ett bra ortoped
 • Hur övertyga din läkare att utföra Essure sterilisering
 • skivstänger vs hantlar
 • hur man undviker farliga eteriska oljor under graviditeten
 • behandling för flatfeet hos barn
 • hur man somna snabbare än vanligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com