kompetens och krav på kompetens för en vårdbiträde

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-09
Som vårdbiträde , ge dig service och sällskap till instabila personer med särskilda behov i privata hem , vårdinrättningar , vårdinrättningar och ute i samhället . Du arbetar ofta med de äldre , men kan du finna dig hjälp till människor i alla åldrar med fysiska , känslomässiga eller mentala utmaningar . Om dessa utmaningar vädjar till er , kanske du vill göra karriär i den hjälpande yrket sjuksköterska. I vilken inställning du ska fungera måste du ha vissa kunskaper och kompetens .

Grundläggande färdigheter och kompetenser

Du måste per definition vara omtänksam. Ett jämnt temperament och humor hjälper dig att hantera kundernas känslomässiga och fysiska problem, samtidigt som biträder klienter i uppgifter i det dagliga livet. Du kan handla, laga mat, kunder eskort tillsättning, tvätta och bistå med hygien och mobility. You måste vara fysiskt, känslomässigt och mentalt kunna tillhandahålla tjänster, samtidigt som klienten säkerhet. Du måste veta hur man hanterar nödsituationer och få hjälp när det behövs. Vårdbiträden kan inte ge medicin, men kan du vara berättigad att hjälpa kunder med att ta sin egen medicin. Detta kräver dokumentation för medicinering.

Som en del av ett multidisciplinärt vårdteam, du måste ha god kommunikationsförmåga. Rapport med med kunden, familjen och vårdgivare är essential. You kommer att vara en del av utformningen vårdplaner för dina kunder.

Juridiska aspekter

Om försäkrings-eller statliga program betalar för leverantören behöver du utbildning . Varje stat har sina egna regler , så kolla med din statliga sjukförsäkringssystemet tillståndsmyndigheten för mer information.

Många av färdigheterna hos en vårdgivare kommer från on- the- job training . Du kanske vill gå vidare och tjäna din licens som en Hem Hälsa Aide eller Certified Nursing Assistant . Dessa positioner kräver ett multi-veckors träningsprogram som tillhandahålls av en hälso-och sjukvård byrå eller ett sjukhus .

Oavsett position du valt , filmvisningar läkemedel , kontroller bakgrund och kontroller hänvisningar kommer att bli rutin . Du kan behöva passera klasser i HLR , infektionsbekämpning , Alzheimers sjukdom , hiv och våld i hemmet . Du måste lära dig säkra och effektiva sätt att hjälpa patienter med frågor kring rörlighet.

Om du är ansvarig för att transportera kunder , behöver du ett körkort , en ren färdregistreringen , bilförsäkring och ibland en privat bil i bra körbart skick.

välja en vårdgivare

Människor kan hyra en vårdgivare privat eller via en byrå. Om hyras privat , är det byggherren som ansvarar för kontrollen av kvalifikationerna hos vårdgivaren . Genom en resebyrå i regel kostar mer , men är ofta enklare och ger garanti för att vårdgivarens kunskap och kompetens är aktuella .
Det är viktigt när du använder en byrå , som vårdgivare vara anställda på myndigheten , inte bara kontraktsanställda . Detta säkerställer bättre ansvarstagande från byrån att säkerställa att vårdaren besitter den kompetens och juridiska dokument som behövs för att vara en säker och kompetent vårdgivare . Vare hyra privat eller via ett organ, är det viktigt att vara ställa frågor och se hur klienten och vårdaren samverkar .

Previous:nothing Next:vem kontrollerar drogen priser?

Relaterade artiklar


 • mest effektiva sätten att stimulera ny hårväxt
 • orsakerna till huvudvärk och illamående hos barn
 • hur man håller en tidslinje över din hälsa historia
 • vatten analys i City of Phoenix
 • hur man förstår vad man ska göra om jag blir efter en ryggradsfusion
 • hur du tar bort nagelsvamp
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
 • vad är orsakerna till förkalkning av mjälte ?
 • Vilka är orsaker till frekvent illamående och kräkningar i en tonåring ?
 • hur att läka mjälten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com