vad är skillnaden mellan social vuxen dagvård och medicinsk vuxen dagvård?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-13
Vuxen dagvård är en angiven plats som erbjuder samhällsbaserade program för vuxna som behöver stöd . Det ger en miljö med socialisering , anstånd med vaktmästare och stödtjänster för personer som behöver tillsyn av säkerhetsskäl. Medicinsk vuxen dagvård ger ett extra lager av vårdtjänster

Historia

Vuxen dagis skapades ursprungligen för att erbjuda out-of-home alternativ för vuxna vårdgivare . Thomas Day , en expert på långvård , beskriver den ursprungliga modellen för vuxna dagis som en " barnpassning " , där de äldre " skulle få social service , aktiviteter , hantverk och vissa enskilda uppmärksamhet från arbetarna . "

Skillnader

Medicinsk vuxen dagvård programmering för vuxna som på grund av psykiska eller medicinska hälsa svårigheter inte kan lämnas utan tillsyn. Day står det" erbjuder kvalificerade tjänster från sjuksköterskor, terapeuter, socialarbetare, psykiatriker, geriatriska läkare och andra. "

Fördelar

Den betydelsefulla aspekten av båda modellerna av vuxna dagvården är den lättnad som den erbjuder vårdgivare. Det kan vara överväldigande att vara en vaktmästare på en 24-timmars basis. Helpguide. org understryker detta genom att säga vuxen dagis "ger vårdgivare en välbehövlig paus där för att sköta personliga behov eller helt enkelt vila och koppla av. "

Kostnader

Medicare och sjukförsäkring inte täcker vanligtvis kostnader för en vuxen dagvård Medicaid täcker kostnaderna för vuxen dagvård om den finansiella låga inkomster uppfylls Kostnaden varierar från $ 25 -. . $ 70 per dag ( och med januari 2010) beroende på var du bor och de tjänster som tillhandahålls. Professionell sjukvården innebär högre avgifter, säger Helpguide. org.

Överväganden

Vid fastställande av rätten graden av vuxnas dagvård programmet noga överväga behov av programmet kandidaten. Om den primära behov är sociala eller att hjälpa till med mental stimulans , är social vuxen dagvård det rätta alternativet . Om ytterligare hjälp som utlämning medicin eller mätning av blodtryck är indicerad, då medicinsk dagvård är lämpligt . Träffa programmets personal för att diskutera det korrekta valet .

Previous:nothing Next:klimakteriet utslag hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka just nu, idag
 • Hur vet man att bebisen är hungrig
 • hur en reklamation sjukförsäkring
 • effekter av testosteron
 • medicinska användningsområden för Adolfs kött MÖRNINGSMEDEL
 • Definitionen av 3d ultraljud
 • hur man kan stödja någon du älskar att sluta dricka
 • Vilka är farorna med mikrovågsugnen mat på styrofoam tallrikar ?
 • kan du vara gravid med lap band?
 • Hur säker är manlig förbättring droger?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com