det bästa valet av rullstol kuddar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-06

Du behöver:
Sinxia webbplats
. Sluta-röka länkar.
Val av metoder för att sluta röka.
Lista över fördelarna med att sluta röka.
<-H4> Den typ av rullstol som köps påverkar vilken typ av kudde som behövs. Kombinationen av rullstolen och dynan bestämmer komforten i sittställning. Kuddar finns i alla storlekar och former och material. Den bästa kudden är den som passar måtten på stolen och passar den som använder stolen.

Skum Kuddar

Skum finns i en mängd olika tjocklekar, och en del skum även har minne. Memory skum behåller sin form medan det individuella sitter i stolen . Skum rullstol kuddar motsvarar någon form och ge nödvändigt stöd medan utekväll möjligt tryckpunkter . Vissa skum kuddar använder en rad av cellplast . Det finns ett lager för mjukhet , för stöd, och för minnet . Skum slits snabbare än andra dyna material och måste bytas ut oftare .

Gel Dynor

En gelkudde är bäst när det finns behov att ersätta de stöd av muskelvävnad som har förtvinat . Gelen överensstämmer med något tryck som sitter på den , så dynan ger ett utmärkt sätt att distribuera tryck . En nackdel är att gel kuddar har ingen inverkan uppsugningsförmåga. När rullstolen träffar trottoarkanter eller andra liknande områden , fungerar den gelkudde inte samt en inverkan absorbatorn . Gel kuddar kan också få flyttas undan av individens vikt . Detta kallas att plana ut . Kudden ska knådas minst en gång per dag för att hålla detta från att hända . Läckage är också en vanlig nackdel med gel kuddar .

Air Flotation Kuddar

Air flotation kuddar inte bottnar som gel kuddar gör . Trycket är balanserad med flyg skiftande insidan av liten ballong-typ påsar inuti dynan . Om det finns en trycksår , kan de enskilda ballongen bindas avstängd för att minska kontakten med det området . Luftkuddar är lätta och vattentäta , men de kräver mer underhåll , eftersom trycket skall kontrolleras ofta . Luftläckage hända också och kan vara svåra att spåra .

Uretan Honeycomb Kuddar

En av de nyare typerna av rullstol kuddar är uretan vaxkaka dynan . Kudden är fylld med små celler byggd som en bikupa för att fördela vikten på ett ännu sätt . Denna konstruktion håller också huden sval och hjälpmedel att hålla fukt från att samla på huden . De vaxkaka kuddar är mycket lätta och absorbera stötar vid en stöt bra . De ger också bra stöd . Underhåll är en lätt uppgift , bara kasta dem i tvättmaskin och torktumlare. Honeycomb kuddar vanligtvis särskilt utformade för patienten . Sammantaget kan detta kudde vara en av de bästa för allsidig komfort och stöd.

Previous:nothing Next:hur man mäter avstånd till fots

Relaterade artiklar


 • håravfall under amning
 • förhöjd hCG och risk för Downs syndrom
 • hur man känner igen tecken på en hjärtinfarkt
 • hur man: vårdgivare behöver hjälp för
 • mjälte och skuldra
 • behandling för flatfeet hos barn
 • hur man får bättre vård av din läkare
 • ingredienser i ett salt SITTBAD
 • när du ska sluta DMSA på barn
 • tio tecken på att du får i ett våldsamt förhållande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com