hur man får din tonåring att sluta röka

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-23
Har du fångat din tonåring rökning och din inte säker på vad göra? Har du fångat dem innan och de är fortfarande gör det? Vill du ha en bra plan på hur man får dem att sluta

Du behöver:?.
Din Authority
Engagemang.
Uthållighet.


1.
Form en anfallsplan innan du närmar dig dem. Du måste fråga dig själv vad saker du tillhandahåller för dem att de "kan inte leva utan". Detta är inte så svårt. Föräldrar idag dusch sina barn med pengar, leksaker, elektronik, etc. Chansen är din tonåring har ett par saker som du att de håller kära till sitt hjärta. Detta är din säkerhet. För mig var det en mobiltelefon och en dator. Det är två saker jag tonåring definitivt inte skulle vilja ge upp.
2.
Ha en lugn diskussion med dem om rökning. Låt dem veta att du är medveten de gör det, diskutera faran, kostnaderna, det faktum att det är olagligt för dessa, och viktigast att du inte tillåter det och det är inte acceptabelt. Efter diskussionen berätta för dem att du tror de är gamla nog att fatta egna beslut om sin kropp och sina utgifter (så länge du inte ger dem några pengar alls att använda för att köpa cigaretter) och att valet att röka är deras . Låt dem veta att om de väljer att röka , 1 ) det inte kommer att vara i ditt hus 2 ) kommer de inte att få några pengar från dig för något , som du inte stödja deras dåliga vanor och kickern är 3 ) om de väljer att röka du kommer att ta bort de saker som du vet att de inte kan leva utan . Får inte ge dem för mycket tid att bestämma detta . En dag borde räcka .
3 .
Du måste leva med de beslut de gör båda hållen . Om de väljer att röka , snabbt ta tillbaka sina saker ( IE : Mobiltelefon , dator, iPod , etc) . Inte svajar om detta på alla oavsett hur de tigga, kasta en Tantrum, etc. Ge inte sånt här tillbaka tills du är säker på att de inte längre rökning. Dess ganska lätt att säga som det luktar på sina kläder, rum, bil osv kommer att ge bort det. Du måste vara bestämd med detta. Dina tonåringar hälsa står på spel och detta kan vara avgörande ögonblick på om de växer upp röka eller inte. Om de väljer att sluta, kan du behöva hjälpa dem och ge dem en plan och en tidslinje. Om de har rökt tillräckligt länge för att vara beroende, kan du behöva få hjälp av din husläkare, eller hjälpa dem med en step-down plan. Oavsett, måste du vara fasta, slutlig, och hålla fast vid er ståndpunkt.

Tips och varningar


 • Samma synsätt kan faktiskt fungera för andra dåliga beteenden samt . Barn och tonåringar behöver konsekvenser för sitt dåliga beteende och grundstötning och time out 's inte alltid fungerar. Som förälder måste du alltid gör vad du säger att du kommer. När du inte berättar det barnet som de har kontroll och att du inte menar vad du säger.


 • Previous:nothing Next:hur att behandla och bota hicka bli av med hicka

  Relaterade artiklar


 • hur man gör mjälte arbeta mer effektivt
 • hur man håller en tidslinje över din hälsa historia
 • hur du lagrar mediciner
 • hur man får läkarvård utan försäkring eller pengar
 • effekterna av kvinna som använder Rogaine för män
 • Vilka är fördelarna med väl vatten?
 • Hur påverkar ålder och kön kortsiktiga och långsiktiga minne?
 • hur man har mer vilsam sömn
 • dörrlarm för Alzheimers sjukdom
 • örter som dödar invärtes parasiter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com