hur man ska tolka blodvärden & WBC CNT

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-21
En vita blodkroppar (WBC) är en del av en konkurrensklausul blodstatus (CBC) testa att din läkare kan beställa som en del av en rutinmässig läkarundersökning eller för att övervaka en mängd olika sjukdomar (som anemi) eller behandlingar (som kemoterapi). CBC test består av ett antal för röda blodkroppar (RBC), WBCs (tillsammans med att identifiera de olika typerna av WBCs: neutrophiles, lymfocyter, monocyter, eosinofiler och basophiles) och trombocyter, samt ett mått av innehållet i hemoglobin ( syretransporterande protein), hematokrit (andel röda blodkroppar i en given mängd blod) och andra index blod som mäter den genomsnittliga storleken på din röda blodkropparna med medelvärdet korpuskulära volym (MCV), det genomsnittliga beloppet för syretransporterande hemoglobin inuti en röd blodkropp med medelvärdet korpuskulära hemoglobin (MCH) och den genomsnittliga koncentrationen av hemoglobin inuti en röd blodkropp med medelvärdet korpuskulära hemoglobinkoncentration (MCHC). Läkaren ser på din CBC resultaten (i synnerhet den WBC , RBC , trombocyter , hemoglobin , hematokrit och WBC differential ) utvärdera din hälsa

Du behöver : .
CBC laboratorietest rapport

.
1 .
Skanna din CBC resultatrapport för nummer markerade med " H " eller "L" Laboratoriet redovisar ett antal för varje test som ingår i CBC , tillsammans med normalvärdena för varje test . Onormala resultat visas med en " H " för hög , eller " L "för låg . Normala resultat är inte flaggas .
2 .
Jämför flaggade resultaten mot det normala intervallet för den särskilda prov som tillhandahålls av laboratoriet. Normala värden varierar mellan olika laboratorier, liksom mellan individer, baserat på ålder och kön. Den normala intervallen i din laborationsrapport är specifika för laboratoriet testmetoder och din ålder och kön.
3.
Diskutera onormala CBC resultat med din läkare. Många faktorer och förhållanden kan orsaka en ökning eller minskning av ett eller flera CBC komponenter nivåer. Dina WBC är förhöjda med infektioner, cancer, leukemi och minskade med vissa läkemedel, vissa autoimmuna sjukdomar, svåra infektioner och medfödda märgen aplasi (benmärgen inte utvecklas normalt). Anemi minskar RBC, hemoglobin och hematokrit resultat, medan diarré, uttorkning och brännskador kan öka dem. Trombocyter är minskade med blödning, ärftliga sjukdomar, leukemi och kemoterapi. Läkare titta på andra delar av CBC efter ledtrådar i den riktning de måste följa för att diagnostisera orsaken till den onormala CBC fynd.

Tips och varningar


 • onormala resultat i din CBC motiverar ytterligare testning för att hitta orsakerna till ökning eller minskning i CBC komponenter.


 • Previous:nothing Next:klimakteriet förutsägelse i förhållande till menarche

  Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar din hälsa
 • vad är en nasal potten ?
 • effekten av UV- ljus på mikroorganismer
 • är nackstöd kuddar säkra för barn i bilen ?
 • Hur många frukter och grönsaker bör en tonåring äta ?
 • snabbaste sättet att föryngra din kropp
 • hur en reklamation sjukförsäkring
 • hur man hanterar artrit smärta
 • mögel och barns hälsa
 • hur man kan minska dina chanser att få den kalla och influensa från andra människor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com