hur man ställer upp som en doula

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-10
Doulas är ofta en värdefull tillgång till födelsen laget . Doulas erbjuda en mor känslomässigt , informativt och fysiskt stöd under sin graviditet , förlossning och efter förlossningen. Volontärarbete som en doula kan hjälpa dig att få en start på detta område samtidigt lära sig mer och beslutar om du vill bli certifierade . Detta kan också vara värdefull för en mor som inte har råd en certifierad doula och kan i stället vara ute efter en volontär
1.
Ta en kurs doula utbildning. Du kan hitta tillgängliga kurser från doula organisationer som DONA, Cappa och förlossning Internationella. Dessa organisationer är ofta värdar för utbildningar inom hela olika stater under året, eller så kan du ta en distans kurs genom filmer eller en Internet-baserad utbildning. Även om du inte planerar att bli certifierad måste du fortfarande att ha en bas utbildning.
2.
Gå med i en stödgrupp. Många stater har grupper doula stöd och gärna välkomna Doulas volontär. Du kan även ha en möjlighet att skugga en mer erfaren doula genom att gå med en grupp. Om du inte kan hitta en lokal grupp, gå med ett online. Upplevelsen av att prata med kolleger Doulas kan erbjuda dig massor av extra stöd och idéer.
3.
Göra en broschyr eller flygare om dina tjänster. Inkludera dina kontaktuppgifter, eventuella referenser och en uppdragsbeskrivning. Förklara varför du vill bli volontär doula, vilka fördelar är inblandade för familjer och varför du kan göra ett bra jobb.
4.
Kontakta lokala kvinnor, spädbarn och barn (WIC) kontor i ditt område. Dessa kontor stödja kvinnor med låg inkomst som kanske inte har många resurser att betala för en erfaren doula. Detta är ett bra ställe att lämna din broschyrer eller flygblad.
5.
Kontakta kris graviditet centra. Tyngdpunkten i kriscentrum graviditeten är rådgivning och utbildning, men kan de vara mer än villiga att ha en volontär doula som en del av deras team. För mammor som vill ha naturliga födslar eller bara vill lära dig mer om födelseprocess, är detta ett bra alternativ. Du kommer att få erfarenhet och hjälpa mödrar i sina resor.
6.
Kontakta din lokala sjukhus. Vissa sjukhus har redan program volontär doula. Detta kan innebära att en jourhavande status med andra Doulas för en natt eller två. När mamma kommer in alternativet med en doula erbjuds till henne och om hon håller med, är du genast anställd. Detta kan vara en snabb och intensiv sättet att få kunskap och erfarenhet.
7.
Sätt dina uppgifter i lokala förlossningsläkare och kontor barnmorska eller födelseprocess centra. Om du har anslutningar, kan du kanske få till kontoret för att inkludera din information i det inledande graviditeten paket de ger mödrar.
8
Utvärdera andra ställen att gravida kvinnor ofta besöka såsom : . yoga studios , förlossning klasser utbildning , baby klasser HLR , butiker moderskap , hälsa-mataffärerna , kliniker ultraljud och mycket mer. Du har verkligen oändliga möjligheter när det gäller att vara en frivillig doula .

tips och varningar


 • alltid marknadsföra dig själv som en professionell .
 • Var ärlig mot de kunder som kontaktar dig om din volontär status .
 • alltid följa upp med vad du säger till en klient .
 • vara villiga att arbeta med andra Doulas i området.
 • värd en doula part träffa och prata med andra Doulas som kan erbjuda råd och hjälp att få din start i fältet. <-Li>
 • Upprätta ett kontrakt som visar på dina gränser, förväntningarna och ansvarsområden.  Previous:nothing Next:behandling för en Tet stava

  Relaterade artiklar


 • hur reparera en plast monokel ramar
 • hur man ner i vikt genom att planera framåt
 • solarier & graviditet
 • karaktärsutveckling i den tidiga barndomen
 • motstånd motion av svaga äldre
 • tecken och symtom på en bebis med sura uppstötningar
 • medicinering för lågt spermieantal
 • hur lätt vinter klia
 • nötkreatur ympning material i cystocele reparation
 • familjeplanering kliniker i White Marsh
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com