klimakteriet förutsägelse i förhållande till menarche

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-21
Klimakteriet är tidpunkten för en kvinnas liv när hennes menstruationscykel upphör , medan menarche är det dags för start av menstruation . Studier har visat att menarche och menopaus delvis styrs av gener , men ingen har kunnat visa att den ålder då en tjej börjar få menstruationer erbjuder en förutsägelse om åldersgräns för en kvinnas klimakterium börjar .

klimakteriet

Den genomsnittliga åldern för klimakteriet är 50 , men den exakta åldern kan variera från 45 till 55 års ålder . . En gradvis övergång fas som kallas klimakteriet , som betyder " runt klimakteriet , " är olika för varje kvinna . För vissa kvinnor kan detta vara en svår övergång och kan inkludera symtom såsom oregelbundna cykler , tunga perioder , värmevallningar, hjärtklappning , torrhet i slidan , irritabilitet , depression och intermittent minnesförlust . I perimenopausal fasen , vissa kvinnor upplever onormal blödning mönster tills deras menstruationerna upphör helt . När en kvinnas mens inte har varit närvarande vid ett 12 månader i följd , och det finns inga medicinska skäl för sin mens sluta, detta anses i början av naturlig menopaus .

menarche

menarche är den term som används för att beskriva den tid då en flicka börjar sin period . För de flesta tjejer detta inträffar två till fyra år efter de första tecknen på pubertet , vanligtvis när en tjej är mellan 12 och 13 år . Vid vilken ålder påbörjas kan variera mellan åtta och sexton , och uppkomsten påverkas av genetiska faktorer och miljöfaktorer .

Mödrar och döttrar

Tidig eller sen menarche får köra i familjer, men bättre sjukvård och nutrition är vilket gör det svårare att fastställa detta . Flickor börjar puberteten och som har sitt första perioderna vid en lägre ålder än flickorna gjorde ett århundrade sedan, delvis för att folk är friskare och mer välnärda , delvis på grund av exponering för olika miljöfaktorer . Många flickor börjar sin tid vid samma ålder sina mödrar började mens , och det är inte ovanligt att döttrar att uppleva klimakteriet i ungefär samma ålder som deras mammor gjorde .

forskning

Kvinnors Genome studie vid Harvard School of Folkhälsoinstitutets Avdelningen för epidemiologi , presenterade en omfattande forskning om sambandet mellan ålder vid menarche och ålder klimakteriet . Rapportering om resultat, Chunyan Han, doktorand och huvudförfattare, diskuterade det faktum att tidig menarche och senare menopaus är riskfaktorer för utveckling av bröstcancer och livmodercancer, och att tidiga ökar klimakteriet risken för benskörhet och hjärt-kärlsjukdom. Dr Han skrev att "Insikter i de genetiska faktorer som påverkar tidpunkten för menarche och menopaus kunde kasta ljus över normal reproduktion och förebyggande av sjukdomar som förknippas med dessa två egenskaper. "

Klimakteriet Prediction

Det finns ingen enda diagnostisk metod för att förutsäga när en kvinna börjar klimakteriet. Trots ansträngningar för forskare att hitta ett samband, tidig menarche (första perioden) inte verkar vara relaterad till tidig debut av klimakteriet . Medan många studier har visat samband mellan menarche och menopaus, har ingen forskning konstaterat att den ålder då en kvinna börjar mens kommer förutsäga vid vilken ålder hon kommer att uppleva uppkomsten av klimakteriet.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till hakan hår hos kvinnor ?

Relaterade artiklar


 • neonatal andningsdepression behandling
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • hur man använder äppelcidervinäger för att bota en svampinfektion
 • hur man kan förebygga förstoppning utan katrinplommon
 • Så för att lindra barnets feber, med Motrin
 • näring källor till omega 3
 • autoklav bruksanvisningar
 • ringorm pediatrisk behandling
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • ekonomisk hjälp för tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com