klimakteriet och ökad hunger

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-19
Ta det från experterna : Psychology Today säger att klimakteriet gör en kvinna hungrig . Du är inte inbillning . Du har blivit glupsk och får betala med viktökning under klimakteriet

Du behöver : .
CBC laboratorietest rapport

förändring av livet och insulinresistens

När en kvinna når klimakteriet , det sker en förändring i den kemiska sammansättningen av hennes kropp . Östrogen och progesteron är inte längre i god försörjning , och som ett resultat en kvinna kan uppleva en förändring i hennes aptit samt i form av hennes kropp . Hon kommer att börja gå upp i vikt i hennes underliv , medan hon tidigare gått upp i vikt i hennes höfter , armar och ben. Centrum för menscykel och ägglossning Research rapporterar att insulinnivåerna tenderar att stiga av kvinnor i klimakteriet , vilket fett att samlas runt inre organ . Den höga insulinnivåer orsaka en ökad aptit .

kombination av faktorer

Kombinationen av en ökad aptit , inte tillräckligt fysisk träning och en förändring i fördelningen av en klimakteriet kvinnans kroppsfett kan leda till viktökning och en förändring i kroppsform .

HRT

Om du ska genomgå hormonersättningsterapi ( HRT ) kan detta orsaka en ökning av aptiten och lagring av fett , enligt Yourmenopauserelief. com . Dessutom kan uppkomsten av depression i vissa menopausala kvinnor samt humörsvängningar resultera i en ökad aptit .

Metabolism

Förutom att vara hungrigare , har din ämnesomsättning långsammare , vilket kommer att göra att förlora vikt ännu svårare . Din kropp bränner färre kalorier än det gjorde när du var yngre .

Fight Back

Slå tillbaka genom att träna . Motstånd och styrketräning är bra för kvinnor i klimakteriet . Dessa övningar hjälper till att tona dina muskler , hålla vikten av och bibehålla starka ben . Också granska din kost . Du kan bara inte äta som förut.

störtar Hormoner

Forskare vid Oregon Health och Science University i Portland upptäckte att störta äggstockshormoner kan vara ansvarig för 12-procentig ökning av antalet kvinnor som blir överviktiga under sin mellersta år jämfört med dem som blir överviktiga i 20 och 30 år . Den låga nivåer av östrogen kan orsaka en större aptit , enligt CBC News , Kanada .

Previous:nothing Next:Vad ska jag göra om mitt barn svalt en slant ?

Relaterade artiklar


 • före klimakteriet humör symtom
 • ledsmärta diagnos
 • förhöjningar i systoliskt vs diastoliskt blodtryck
 • information om människokroppen tillväxt
 • streptokocker toxisk chock syndrom och graviditet
 • hur du håller din familj frisk och spara pengar
 • mjälte och skuldra
 • långvarig exponering för mögel och hälsoeffekter
 • sjukdom och polyuretanskum lukt
 • säkerhet Claritin om barnen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com