hur man behandlar en bebis nästäppa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-29
Det finns nästan inget mer frustrerande än en täppt näsa, och när ditt barn har en, kommer alla veta det. Spädbarn är kopplade andas främst genom näsan, inte deras mun. När något block som passage, kan du tro att det är lite mer än obehagligt. Var inte rädd! Det finns några praktiska at-home sätt att behandla ditt barns problem, och ge honom /henne den lindring de behöver

Du behöver:.
Näsdroppar
Sucker glödlampa.
Dusch /Steam.
Q-tip.


1.
Näsdroppar kan lindra ditt barns besvär. Du kan köpa dem nästan var som helst , och de brukar komma med en fin , lång applikatorspetsen , för enkel åtkomst till barns små näsborrar . Applikatorn i hand , satte 2-4 droppar av lösningen i den första näsborren . Det hjälper att prata eller sjunga barnet genom detta , eftersom han /hon kommer sannolikt att vara ganska upprörd när de suger lösningen i näsan . Vänta för dem att andas in en del av lösningen , trösta dem , sedan sitta honom /henne upprätt . Ditt barns näsborre ska börja löpa. Ta din sucker glödlampa och suga koksaltlösning och slem från näsan . Upprepa på den andra näsborren , då som nessecery hela dagen .
2 .
En annan beprövad metod för att bota barnets täppt näsa är att använda toaletten som en ångbastu . Slå på duschen på heta , för fullt , och ta dig själv och barnet in i badrummet och stängde dörren bakom dig . Låt rummet ånga upp , sedan vänta på ditt barns näsa att köra . Återigen, detta är en bra tid att använda sucker glödlampa att dra överskott av slem från barnets näsa . Bara köras i duschen så länge tar det att få barnets näsa igång . Efteråt , öppna dörren och se till att ditt barn skall ändras från att fuktig kläder , eller rättas till efter att ha använt metoden ångbad . Använd endast denna metod en eller två gånger om dagen , för att undvika att bli sjuka barn eller införa för mycket fukt i hans /hennes lungor .
3 .
Ge ditt barn ett varmt bad . Badkar tid är ett bra sätt att lugna en kinkig barn , och medan du och barnet spelar , värmen från rummet och vattnet bör hjälpa instängdhet och inflammation i näsan . Bad dem lite längre än normalt , så länge ditt barn inte upprörd av det , och använda din sucker glödlampa att avlägsna överskott av slem från hans /hennes näsa . Denna metod kommer definitivt att ge barnet en viss lättnad , liksom lugna dem , även få dem att sova lite bättre .
4 .
Om ditt barn är ett par månader äldre , helst inte nyfödda , du kanske tycker om att använda en Bobby kudde för att stötta honom /henne när du sover . Bobby kuddar är "C " formad kuddar , som används för amning , undervisning barnet att sitta upp , och många andra saker . Placera kudden i spjälsängen , och sedan täcker den med en mottagande filt . Lie baby i en svängd sida av Bobby , med huvud , nacke och axlar vila ovanpå det , bekvämt . Om du känner ditt barn verkar umcomfortable , prova med en annan position . Du vill bara honom /henne att vara något förhöjd . Detta kommer att orsaka slem att rinna ut i näsan , och inte köra ner på baksidan av halsen , vilket sova en hel del mindre svårt .
5 .
Turning en värma upp lite kan definitivt att hjälpa bebisens grejer näsa . Inte för mycket , kan detta orsaka slem att torka och irritera insidan av hans /hennes näsborrar . Om detta inträffar , använd en tops och torka försiktigt torkade klump av slem från spädbarn näsa . Slemmet måste vara redo att komma ut ur sin näsa dock inte använda en tops att " gräva " i ett barns små näsa . Detta kan orsaka ytterligare irritation och blödning . Du kan också använda saltlösning första , bara för att bryta upp klumpar och göra bort stora mängder slem lättare för dig och ditt barn .
6 .
Använd en elektrisk nässugen . Dessa prydliga små enheter är som magi för de flesta ! De är gjorda att vara mycket tyst , och fungerar precis som en sucker glödlampa , men de är inte manual. De försiktigt suga /klar vätska slem från barnets luft vägar , och är mycket effektiv på att ta bort stora mängder blockering .

tips och varningar


 • Tvätta alltid händerna och rengöra alla nasal Sugapparater eller tips applikatorn innan du hanterar din baby .
 • Om Bobby Pillow inte fungerar för ditt barn, överväga att använda en kudde . Du kan vill prata med din läkare om att placera ditt barn i en krubba med en kudde .
 • Om du inte känner dig bekväm att använda dessa tips , eller tänker använda några , men fortfarande inte säker , kontakta din läkare och prata om dina alternativ .
 • Använd aldrig över disk läkemedel för en täppt näsa innan konsulterat läkare. Även den minsta mängden barns förkylningsmedicin kan vara dödligt för ett spädbarn , så alltid rådgöra med din läkare .


 • Previous:nothing Next:hur man ska förstå blodtryck

  Relaterade artiklar


 • effekten av läkemedel på friska hår
 • säkerhetsåtgärder för physicals
 • hur du får din måste- ha näring under graviditeten
 • Vilka är riskfaktorer för en hjärtattack i tonåren ?
 • Vad är funktionen av sebum?
 • behandling för barn med magsjuka
 • hur man kan bota en kräfta öm
 • lipitrex kost
 • tecken och symtom på genitala vårtor hos spädbarn
 • laxitives vs kolon clense
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com