hur man sköter om en förälder med HIPAA samtycke

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-16
Om du är du som vårdgivare för en åldrande förälder kan du ha gjort en viss frustration att skaffa hälso- information du behöver för att vårda den föräldern . Sjukförsäkringslagen Bärbarhet och Accountability Act ( HIPAA ) tillåter inte skyddad hälsoinformation ( PHI ) kan delas med en tredje part utan medgivande av patienten , även om den tredje parten är vuxet barn till patienten . Att ta hand om ett moderbolag på detta sätt , eller till och med ställa frågor om dina föräldrars hälsotillstånd , behöver du en HIPAA samtycke eller tillstånd för utsläpp av PHI .

Du behöver :
HIPAA fullmaktsformulär för utlämnande av skyddade hälsouppgifter


1
Rådgör med din förälder . . Även HIPAA automatiskt erkänner förälder till ett minderårigt barn som ett personligt ombud fungerar detta inte i omvänd ordning. Barnet som en åldrande eller handikappade förälder inte automatiskt bli förälder personliga ombud . Du måste ha din förälders medgivande , skriftlig . Din förälder kan besluta om att ge dig tillgång till alla PHI eller bara vissa Phi.
2 .
Skaffa en HIPAA samtyckesformulär för dina föräldrar att fylla i och underteckna . Tyvärr finns det ingen standard HIPAA form tillgänglig . Många läkarmottagningar och sjukhus utforma sina egna . Många olika tillstånd och försäkringsbolag utforma även sina egna och lägga upp dem på nätet för nedladdning . Caring. com , en webbplats för ämnet att ta hand om åldrande föräldrar , tillhandahåller en gratis HIPAA Privacy Authorization formulär som du kan ladda ner . Offentlig juridisk Forms. com ger också en form , men du kommer att få betala en liten avgift .
3 .
Se alla dina föräldrars vårdgivare har en kopia av det undertecknade samtycke form i dina föräldrars journal . Dessutom , om du få blanketten från leverantören eller ladda ner den , råder Barbara Kate REPA, chefredaktör på Caring. com , hålla två kopior av de undertecknade HIPAA tillstånd , en för dig och en för din förälder . Om du har olika former från flera olika leverantörer , spara kopior av dem alla .

tips och varningar


 • Om du har redan blivit den rättsliga myndigheten att göra hälso- vård beslut för din förälder med en varaktig fullmakt för hälso-och sjukvård , erkänner HIPAA den myndigheten . Således kommer du att få tillgång till dina föräldrars PHI när vårdgivaren har en kopia av dokumentet.


 • Previous:nothing Next:hur man korrigera elektrolytrubbningar förlamning

  Relaterade artiklar


 • funktion radialis
 • streptokocker toxisk chock syndrom och graviditet
 • hur man amma - låsning på
 • hur man anledning för magen fett - utöver din diet
 • effekter av dataspel för barn
 • hur man kan bli av menstruella problem
 • Hur påverkar droger och alkohol ditt blodomlopp?
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • typer av DNA- analys hår
 • Hur får man en DNA- test gjort medan du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com